A Way To Be Dead, Türk yapımı hayatta kalma korku oyunu

Alparslan Gürlek 7.01.2021 - 14:25
Crania Games tarafından geliştirilen A Way To Be Dead duyuruldu. Çok oyunculu korku ve hayatta kalma türündeki oyun yakında yayınlanacak.

Kendilerini severek takip ettiğim Crania Games yeni bir korku oyunu yayınlamaya hazırlanıyor. Daha önce yayınladıkları Roots of Insanity ile yayınlandığı dönem çıkan birçok korku oyununa rakip olmayı başaran ekip şimdi aynı hikayeyi temel alan çok oyunculu bir korku oyunu üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda A Way To Be Dead, Roots of Insanity oyununa sahip olan kullanıcılar için özel bir fiyatlandırmayla Steam'de yerini alacak.

A Way To Be Dead, çok oyunculu bir hayatta kalma & korku oyunu

Son zamanlarda özellikle içerik üreticilerinin ve yayıncıların etkisiyle popülerliğini artırmayı başaran hayatta kalma & korku türü için ilk yerli yapım oyunları görmeye başlıyoruz. Özellikle Crania Games'in korku oyunları üzerine geçmiş çalışmaları bulunması bu konuda A Way To Be Dead için onlardan beklentileri artırıyor. Roots of Insanity ile korku türünde oyunlar geliştirmeye yönelik tutkularını belli eden ve bu alana yeni dokunuşlar getirmek için gayret eden ekip şimdi de karşımıza çok oyunculu bir korku oyunuyla çıkıyor. Roots of Insanity evreninde geçen bu yeni oyun, atmosfer ve yapı olarak ilk oyuna oldukça benziyor. Temel yapısı ise epilepsi krizleri neticesinde ruh sağlığını kaybetmiş bir doktorun, hastanede hayatta kalmaya çalışan insanları öldürmeye çalışması üzerine kurulmuş. Geliştirici ekibin oyun için yayınladığı kısa açıklama şu şekilde: 

"A Way to be Dead, epilepsi krizleri sonrasında akıl sağlığını büyük oranda kaybetmiş bir doktorun, zombiler tarafından istila edilmiş bir hastanede hayatta kalmaya çalışan bir grup insanı öldürmeye çalışmasını konu alan, asimetrik, çok oyunculu (4vs1) bir korku oyunudur. A Way to be Dead, Roots of Insanity dünyasına farklı açılardan bakmamızı sağlayan bir çok oyunculu oyun olma özelliğine sahiptir. Bu oyundaki tüm karakterler, Dr. Riley, hastalar ve hatta zombiler bile Crania Games'in ilk oyunu Roots of Insanity'nin dünyasına aittir."

A Way To Be Dead, Türk yapımı hayatta kalma korku oyunu

Crania Games daha önce Roots of Insanity ve Beyond Extinct oyunlarını yayınladı. Geçtiğimiz yılın sonlarında ise Roots of Insanity Remake güncellemesini yayınlayarak oyunu yeniden elden geçirdiler. Bu güncelleme, farklı bir oyun olarak raflarda yerini almadı, aksine oyunun ilk sürümüne sahip kullanıcılardan ekstra bir ücret talep etmeden güncelleme olarak yayınlandı. A Way To Be Dead için henüz resmi bir çıkış tarihi duyurulmadı.

Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 
İşlemci: Intel Core i3-5200U 1.80 GHz & AMD Opteron 3260 HE 2.7 GHz
Ekran Kartı: NVidia GeForce GTX 285 & AMD Radeon HD 5850
Depolama: 5GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel Core i5-3570K 3.40 GHz & AMD Opteron 6238 2.60 GHz
Ekran Kartı: NVidia GeForce GTX 960 & AMD Radeon R9 380
Depolama: 5GB kullanılabilir alan


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.01.2021 06:27
Ulen zengin olsam oyun sirketi acar dunyanun en iyi acik dunya Turk yapimi oyununu cikartirim piyasaya. Uzeribde gerekirse 15 sene calisirim ama acik dunya olarak herseyi eklerim. Oyle rockstar gibi San andreasta fitnis varken Gta 5 fitnis koymamazlik yapmam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2021 16:08
Videoda mı oyunda mı benim pcde mi sorun var? Kasıyor gibi oyun için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
A Way To Be Dead, Türk yapımı hayatta kalma korku oyunu
İlginizi Çekebilir