Türk yapımı Roots of Insanity oyununun Remake sürümü geliyor

Alparslan Gürlek 1.10.2020 - 13:36
Crania Games tarafından ilk kez 2017 yılında yayınlanan Roots of Insanity adındaki korku oyununun remake versiyonu güncelleme olarak geliyor.

Crania Games tarafından geliştirilen ve ilk kez 5 Nisan 2017 tarihinde piyasaya sürülen Roots of Insanity için bir remake versiyonu duyuruldu. Outlast benzeri diyebileceğimiz ancak belki de Türk korku oyunlarında ilk kez denenmiş bazı sistemleri içinde barındıran Roots of Insanity için gelecek remake sanırım Türk oyun sektöründe ilk kez gördüğümüz bir yeniden yapım olacak.

Türk yapımı korku oyunu Roots of Insanity için remake sürümü geliyor

Türk yapımı Roots of Insanity oyununun Remake sürümü geliyor

Crania Games tarafından geliştirilen Roots of Insanity tam doğru zamanda doğru yerde bulunmuş bir oyundu. Outlast'in ardından hem yerli hem yabancı bağımsız geliştiricilerin korku oyunlarına yöneldiği günlerde oyunun satması için farklı bir şey yapılması gerekiyordu. Özgün bir çıkıntı her halükarda eklenmek zorundaydı yoksa başarısızlık kaçınılmazdı. İşte özellikle yerel pazarda yayınlanan birkaç fiyasko korku oyununun ardından Roots of Insanity, No.70: Eye of Basir gibi nispeten daha iyi yapımlar çıkınca ülkemizde bu işlerin aslında iyi yapılabileceğini görmüş olduk. Roots of Insanity içinde dövüş sistemi barındırmasıyla diğer korku oyunlarından sıyrılmayı başarıyordu. İlk kez 2017 yılında yazdığım bir incelemede "kendini savunabilirsin, ama unutma sen bir doktorsun, dövüşçü değil" şeklinde oyunu özetlemiştim. Korku oyunlarını seviyorsanız ve yerli yapımları desteklemek istiyorsanız fiyatıyla cazip ve ortalamanın biraz üstünde bir oyun deneyimi vaat eden oyunu deneyebilirsiniz.

Oyunun duyurulan remake versiyonu için yayınlanan fragman ayrıca oyuna ateşli silahların da eklendiğini gösteriyor. Umarız oyundaki ana karakterimiz hala bir doktor olarak kalır ve bir anda muhteşem bir silahşör olmaz. Burada dikkat edilmesi gereken şu ki ülkemizde geliştiriciler oyunları birer hizmet değil tek kullanımlık birer ürün olarak görüyor, bazıları dışında. Crania Games gerek an itibariyle üzerinde çalıştığı Beyond Extinct adındaki oyunundan, gerekse yıllar önce yayınladığı Roots of Insanity'den elini çekmiş değil. Bu anlamda tebrik etmek lazım.

Roots of Insanity Remake 26 Ekim 2020 tarihinde ana oyuna bir güncelleme olarak gelecek. Böylelikle remake versiyonunu oyunun ilk sürümüne sahipseniz satın almanız gerekmeyecek. Oyunun kendisi an itibariyle Steam platformu üzerinde 9,99 TL gibi çok uygun bir fiyattan satılıyor. Bu sürümü şimdi satın alırsanız 26 Ekim'de gelecek remake sürümüne otomatik olarak sahip olacaksınız. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2020 10:39
Darısı kabus22 remake ye gerçekten resident evil tadında gayet güzel işlenmişti.. Bir çok kişi yıllardır bekliyor umarım merlin ilerleyen zamanlarda firma ile iletişime geçip röportaj yaparlar çünkü gerçekten iyi iş çıkarak bir oyun firmasıydı..! No70 de ilk dublaj güzelken oyundaki dublaj çok kötü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2020 16:48
Normal sürümü ne imiş birader de Remake yapmışlar şaka mısınız ya dafssfas.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2020 15:59
Oyun cok az suruyor 1 saat 30 dakika falan. Keske 10 15 saat surseydi. Konsol icin alirdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk yapımı Roots of Insanity oyununun Remake sürümü geliyor
İlginizi Çekebilir