AB, Apple'ın Epic Games Hesabını İptal Etmesini İncelemeye Aldı

Tunay Şahin 11.03.2024 - 11:57
Avrupa Birliği, Apple'ın Epic Games'in iOS geliştirici hesabını iptal etme kararını Dijital Piyasalar Yasası kapsamında inceleme altına aldı.

Fortnite ve Epic Games Store'u Avrupalı iOS kullanıcılarına sunma çabalarının bir parçası olarak, Apple'ın Epic'in İsveç'te oluşturulan bir geliştirici hesabını iptal etmesiyle ortaya çıkan durum sonrasında, Avrupa Birliği'nin, Apple'ın Epic Games'in geliştirici hesabını iptal etme kararını inceleme altına aldığı bildirildi. AB, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında, büyük teknoloji firmalarının pazardaki hakim konumlarını kullanarak rekabeti engelleme eğilimlerine karşı atılan adımların bir parçası olarak bu tarz girişimleri araştırıyor.

AB, Apple'ın Epic Games Hesabını İptal Etme Kararını İnceleme Altına Aldı

Avrupa Komisyonu sözcüsünün açıklamalarına göre, Apple'ın eylemlerinin yeni AB düzenlemeleri çerçevesinde değerlendirileceğini ortaya koyuyor. Epic Games'in Apple'ın iOS platformunda gerçek rekabete izin vermediğini iddia etmesi ve bu durumu "DMA'nın ciddi bir ihlali" olarak tanımlaması, iki şirket arasındaki gerginliğin boyutunu gösteriyor.

Aynı zamanda, Apple, Epic'e karşı açılan antitröst davasından kaynaklanan mahkeme kararlarını gerekçe göstererek geliştirici hesabını iptal etme hakkını savunuyor. Apple temsilcisinin yaptığı açıklamada, mahkemelerin Epic'in Apple'a karşı sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğine karar verdiği ve bu nedenle Apple'ın Epic'in hesabını istediği zaman iptal etme hakkına sahip olduğu belirtiliyor.

AB'nin, Apple'ın eylemlerinin Platformdan İşletmeye Yönetmeliği (P2B) ve Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uygunluğunu da değerlendiriyor olması, bu konunun sadece Epic ve Apple arasında kalmayıp daha geniş bir yasal ve düzenleyici çerçeveye taşındığını da gösteriyor.

Oyun firmaların çoklu platform destekleme çabaları ile tamamen ters düşen Apple politikaları, ilerleyen süreçte sadece APP Store platformunun değil, markanın da zarar görmesi sonucunu doğurabilir. Gelişmeler bize, markanın bu alandaki politikalarını gözden geçirmesi gerektiği yönünde işaretleri de beraberinde getiriyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2024 16:02
Apple tek bir platformda değil ki, onlarda çoklu platform destekliyor. Şu olabilir, Epic Embracer ile gizli ortak bir geliştirme planlamıştır, yatırımı yüksek, Apple bunu haber almış ve Epic'in avrupalı bir ortağı olmasını kabul etmiyordur ama bu tutucu bir amerika profili çizer.
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2024 17:42
ABD'de iş antitröst yasalarına takılırsa ABD'de de yapamaz öyle şeyler. Apple fazla kaşınıyor, tek market olmakta diretiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2024 21:32
bu apple çok evil, epic ise angelic. Apple/epic diyip de ingilizce kelime kullanımımı eleştiren olursa apple/epic demesin bi zahmet, elma/efsanevi desin.
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2024 16:21
Özel isimler çevirilmez çok akıllı kardeşim
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2024 13:37
Onlar marka arkadaşım. Karaca Hollywood'a açılmış, şimdi ona Karaca değil de roe deer mı diyecekler? Ayrı bu kullandığın çok basit bir ingilizce, epic için angelic kullandıysan apple için evil değil devilish yazmalıydın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2024 16:11
Appleın sonu hüsran. Patlaması ani olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AB, Apple'ın Epic Games Hesabını İptal Etmesini İncelemeye Aldı
İlginizi Çekebilir