Abbas Güçlü ile Büyük Oyun yarışması hakkında konuştuk

Furkan Güler 1.03.2019 - 17:25
Yarışmada neler göreceğiz?

Geride bıraktığımız haftalarda duyurulan Abbas Güçlü İle Büyük Oyun yarışması 6 Mart tarihinde Kanal D'de yayınlanacak. Oyun geliştiricilerini bir araya toplayan yarışmada en iyi oyunun hangisi olduğu belirlenecek. 250 bin TL'lik ödül havuzu bulunan yarışmaya katılanların ise ne gibi yapımlar göstereceği merak ediliyor. Diğer bir yandan yarışmanın kazananı ise para ödülü dışında parlak bir kariyer fırsatı da elde etme şansı bulacak. Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce başvuru alan program hakkındaysa programın yapımcılarından olan Abbas Güçlü ile konuştuk.

Abbas Güçlü ile Büyük Oyun yarışmasını konuştuk

Türkiye'nin önemli gazetecilerinden bir tanesi olan Abbas Güçlü ile yaptığımız röportajda, kendisinin yeni nesil teknolojiye ne kadar önem verdiği ortaya çıktı. Diğer bir yandan oyun geliştirmenin, ülkenin katma değerine olan etkisinden bahseden Güçlü, ülkemizde oyun geliştirme hakkında ortaya atılan parlak fikirleri TV ekranlarına taşımak istediğini belirtti. Birinci olan projenin haricinde ikinci ve üçüncü olan oyun projelerine ise Netmarble tarafından dağıtım desteği ve yine Just English’in New Jersey şubesinde 3 ay dil eğitimi olanağı sağlanacak. Yarışmaya “yeni bir oyunum var, en iyi benim oyunum, Türkiye’yi mobil oyunlarında farklı bir noktaya taşırım” diyen herkes başvurmuş durumda.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2019 15:10
mobil degil bilgisayar oyunu yapılsıın.artık hersey mobile dönüşcek diyor :D bilgisayar oyunlarından haberi yok galiba asıl CRYTEK gibi türk oyun şirketleri kurulması adına konsol ve pc oyunları yapımına yönelmeliyiz..mobil basit kalıyor...ve 10-15dk vakit geçirmelik oynanıyor.ornegin apex legends..
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 3.03.2019 09:42
Bence Türkiye'nin mobil oyunda sıkıntısı yok.
Ona rağmen Kore'den, Tayvan veya Çin'den oyun ithal eden dandik şirketler var.
Onlara bir iki makyaj yapıp ülke içine pazarlıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2019 03:55
Ne mobili, onu yapmakta ne var. Gelecek hız arıyor. Kuantum bilgisayarlar bekliyor. Yetmiyor. Gerçekçilik istiyor. Olağanüstü hayal güçleri hayal ediyor. Hızlı öğreniyor, klişelerden bıktılar. Mobili hem sizin, hem izleyenlerin jetonu düşene kadar sürdürürsünüz. Umarım erken olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2019 01:20
Bizim karın ağrımız mobil sektör değil. Oradaki oyunlar sadece zaman öldürmelik birer şirket ürünleri. Asıl büyük oyun bu değil. Onlar yapıyor biz neden yapmıyoruz değil, onlar Last of Us yapıyor, bizler neden yapmıyoruz olmalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Abbas Güçlü ile Büyük Oyun yarışması hakkında konuştuk
İlginizi Çekebilir