1/2

Absolver

Furkan Güler 2.10.2017 - 17:22
Rakiplere tekme tokat giriştik.
Platformlar PC, PlayStation 4
Absolver
Merlin Puanı 68
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%66
Artılar -Dövüş mekanikleri güzel
-Vuruş hissiyatı harika
-Kombo çeşitliliği çok fazla
Eksiler -Çevrimiçi tarafta sıkıntılar var
-PvP modu dengesiz

Sıfırdan bir dövüş oyunu geliştirmenin oldukça maliyetli olduğu ve ince işçilik gerektirdiği su götürmez bir gerçek halini aldı. Street Fighter 5'in beklenen etkiyi yapamaması, Mortal Kombat serisinin yeni oyunlarında eski tatların kaybolması gibi durumlar, usta haline gelmiş geliştiricilerin bile hata yapabildiğini gösteriyor. Son olarak Marvel vs. Capcom: Infinite'in girdiği dövüş oyunları pazarına sessiz sedasız yanaşan Absolver, dikkat çekici mekaniklere ve ilginç bir yapıya sahip.

Eski Ubisoft çalışanlarının kurduğu Slopclap isimli stüdyonun elinden çıkan Absolver, uzun süreliğine dövüş oyunu meraklılarını meşgul etmek için piyasaya çıktı. İlk olarak E3 2016'nın PlayStation sunumunda gösterilen Absolver, sahip olduğu aksiyon ve RYO temelleri sayesinde fuara katılanların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Mekanik olarak özgün bir şeyler deneyen geliştirici ekibin oyunu, siz daha oyuna başladığınız ilk andan itibaren sizi etkileyebiliyor. Hikaye tarafında oyuna Prospect adında isimsiz bir dövüşçü ile başlıyoruz. Yıllar öncesinde yerle bir olan Adal İmparatorluğu topraklarında geçen hikayenin ana amacı, oyuncuyu Absolver olarak adlandırılan dövüşçü haline getirmek. Efsanevi dövüşçü Absolver olmak için ise önümüze çıkan engelleri aşıp, rehberimize sadık kalmamız gerekiyor. Oyunun hikaye anlatımı oldukça sığ bırakılmış. Yani hikayeyi biraz da sizin keşfetmeniz gerekiyor.

Absolver'da yumruklarımız konuşsun

Kendi karakterinizi oluşturabildiğiniz oyunda karakterinizin tenini, saçını ve cinsiyetini seçebiliyoruz. Karakter oluşturma ekranından sonra ise Forsaken, Kahlt Method ve Windfall adını alan dövüş stillerinden bir tanesini seçiyoruz. Windfall dövüş stili rakibin vuruşlarından sıyrılmayı öğretirken, Forsaken dövüş stili ile rakibinizin ataklarını durdurabilir, Kahlt Method sayesindeyse aldığınız hasarı göğüsleyebilirsiniz.

Absolver

Dövüş mekanikleri kısmında oldukça tok animasyonlar ile karşımıza çıkan geliştirici ekip, oyuna eklediği RYO öğeleri sayesinde kendi dövüş tekniğinizi geliştirmenize imkan tanıyor. Her bir giydiğiniz ekipman ve her bir verdiği gelişim puanı sayesinde, ilk başta seçtiğiniz dövüş stilini daha da ileriye taşıyabiliyorsunuz. Böylelikle oyunu oynayan tüm oyuncular, farklı farklı mekanikleri kullanarak hep beraber oldukça renkli bir tema oluşturuyorlar.