Abubakar Salim ile Tales of Kenzera: Zau Hakkında Konuştuk

Murat Oktay 26.05.2024 - 20:22
Surgent Studios'un CEO'su ve yaratıcı yönetmeni Abubakar Salim ile geçtiğimiz günlerde yayınlanan, Metroidvaia türündeki oyunları Tales of Kenzera: Zau hakkında konuştuk.

Tales of Kenzera: Zau'nun yayınlanmasının ardından Surgent Studios'un CEO'su ve yaratıcı yönetmeni Abubakar Salim ile sıcak bir röportaj gerçekleştirdik. Sorularımızı içtenlikle yanıtladığı için Salim'e teşekkür ederiz. Oyun hakkında bilginiz yoksa Tales of Kenzera: Zau incelemesini okuyabilirsiniz.

Abubakar Salim Tales of Kenzera hakkında röportaj: Zau

1. Zau sizin ilk oyununuz. Sizi bir oyun yaratmaya iten neydi?

Benim için önemli olan hem kendimi hem de babamı onurlandıran özgün bir deneyim yaratmaktı. Hayatım boyunca oyunları sevdim ve oynadım ve beni onlarla tanıştıran babamdı. Ve oyun onu kaybettikten sonra yaşadığım kederli yolculuktan esinlendiği için bunu yansıtmasını istedim. Oyunlar hem ifade hem de hikâye anlatımı için çok güçlü bir araçtır çünkü izleyicilerden aktif olarak yolculuklarına katılmalarını ister. Bu yüzden bir oyun yapmak istedim.

Abubakar Salim Tales of Kenzera hakkında röportaj: Zau - 1

2. Bize oyunun mitolojisinden ve bunu neden seçtiğinizden bahsedebilir misiniz?

Mitoloji çeşitli Bantu mitlerinden ve masallarından esinlenmiştir. Birçoğu babamın çocukken bana anlattığı hikayelerden ve film çekerken (Güney Afrika) seyahat ederken duyduğum hikayelerden. Yine benim için bu hikayeleri paylaşmak istememin nedeni, bunların birlikte büyüdüğüm hikayeler olmasıydı. Dolayısıyla paylaşmak istediğim şeyin gerçekliğini korumak için bu dünyaların içinde olması gerekiyordu.

3. Bu kadar dolu bir geçmişe sahip bir oyun için Metroidvania oynanışını seçmenizin ana nedeni nedir?

Metroidvania türü keder yolculuğunun özünü çok iyi yakalıyor - kontrolünüz olmayan bir dünyaya atılıyorsunuz. Ancak zamanla, onu keşfettikçe, daha rahat oluyorsunuz. Bunun tehdidi değişmez, zamanla uyum sağladığınız bir şeydir. Bazen aynı yolu tekrar yürüyormuş gibi hissedersiniz, ancak sonunda manevra yaparken yeni bir beceri perspektifiyle yaklaşırsınız. Bu benim için tam olarak keder yolculuğunun nasıl davrandığına benziyor.

Abubakar Salim Tales of Kenzera hakkında röportaj: Zau - 2

4. Oyunun hikayesi keder üzerine kurulu olsa da, renkli ortamlar bunun tam tersini gösteriyor gibi. Neden böyle bir sanat tasarımıyla ilerlemeyi hedeflediniz?

Babam öldükten sonra sanki dünya daha canlı renklere büründü. Daha gürültülü oldu, daha parlak oldu, filtresi yoktu. Bu oyunda bu hissi temsil etmek istedim - sevdiğiniz birinin vefatından sonra dünyanızın durduğunu veya sona erdiğini hissetseniz bile dünyanın dönmeye devam ettiği hissini. Bunu vurgulamak önemliydi.

5. Tales of Kenzera Metroidvania türüne yeni bir soluk getiriyor. Geleneksel Metroidvania mekaniklerini modernize etmek için hangi yenilikçi özellikler kullanıldı?

Bizim için bu türü hikayeyi ve deneyimi daha da vurgulamak için kullanmak istedik. Metroidvania'lar ilk başta korkutucu olacak şekilde tasarlanmıştır, ancak içinde ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar rahat olursunuz - ki Grief de tam olarak böyle davranıyor. Bunu zaten çift zıplama ve atılma özelliğine sahip bir karakterle eşleştirirseniz - normalde bir Metroidvaina'da elde etmeniz 2-3 saat süren iki işlev - bu karakterin siz kontrolü ele almadan önce varmış gibi HİSSETTİĞİ izlenimini verirsiniz. Yine bu, kederin zamansız olduğunu vurgulamanın bir yoludur.

Abubakar Salim Tales of Kenzera hakkında röportaj: Zau - 3

6. Tales of Kenzera'yı Metroidvania türündeki diğer oyunlardan ayıran en belirgin özellikleri nelerdir?

Kendi içinde ortamın onu diğerlerinden ayırdığını söyleyebilirim. Oyunlarda fantastik bir Afrika dünyasının tasvir edildiğini nadiren görüyoruz. Oynanış açısından, bence maske değiştirmenin akışkanlığı ve yapabileceğiniz yetenekler de bize bir avantaj sağlıyor! Ve son olarak, her ekstra içerik keder yolculuğuyla bağlantılı - örneğin, oyuncunun maksimum sağlığını artırması için bir Baobab ağacının altına oturması (tüm harita boyunca gizlenmiş) ve Zau'nun duygusal durumunun nerede olduğu üzerine meditasyon yapması gerekiyor. Bu, babamın vefatıyla ilgili hislerimi açmaya başlar başlamaz, yaşam süreme yıllar eklediğimi nasıl hissettiğimi yansıtıyordu.

7. Tales of Kenzera'da Metroidvania türünde hikaye anlatımının önemi nedir? Oyunculara derin ve katmanlı hikayeler sunmak için bu unsurları nasıl kullanıyor?

Hikayelerin inanılmaz derecede önemli olduğunu düşünüyorum. Kaçmamıza, öğrenmemize, farklı bakış açıları görmemize vs. yardımcı oluyorlar. Metroidvania türünde oyuncunun oldukça fazla temsil yetkisi var. Bu aracılık sayesinde anlatının temposu üzerinde bir nevi kontrol sahibi oluyorlar. Ayrıca, içine atıldıkları dünyanın sırlarını ne kadar çok ortaya çıkarırlarsa, anlatı o kadar çok ortaya çıkar ve oyuncuya verir. Hikaye, insanları oyuna bağlayan itici bir güçtür. Bize bir amaç verir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2024 16:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2024 15:34
Beşiktaşlı değilmiydi o
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2024 21:18
Bjkli aynen oyun yapım işine girmiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 01:40
Kötü bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Abubakar Salim ile Tales of Kenzera: Zau Hakkında Konuştuk
İlginizi Çekebilir