AC: Origins'te uzaktan kumandalı ok atabileceğiz

Furkan Güler 5.10.2017 - 12:35
Acaba bu mekanik hangi geliştiricinin aklına gelmiş?

2017 yılının en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan Assasin's Creed: Origins, Antik Mısır'da geçmesi ve hikayeye farklı bir pencereden bakması ile oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Oldukça geniş ve yaşayan bir açık dünyaya sahip olan oyuna ait yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Yayınlanan oynanış videosunda Assasin's Creed: Origins'in gizlilik mekanikleri gösteriliyor. Göründüğü üzere gizlilik mekaniklerinin yine pek fazla değişmediğini videodan anlayabiliyorsunuz. Yine bir köşede bekleyip önümüzden NPC'lerin geçmesini bekliyoruz. Yeni oyun ile birlikte sadece hayvanları kullanarak insanların dikkatini bozup görevimizi tamamlayabiliyoruz. Bu mekaniğin aynısı Far Cry Primal'da da karşımıza çıkmıştı.

Assasin's Creed: Origins'ten oldukça ilginç bir video geldi

Ancak videoda ilk dikkatimizi çeken uzaktan kontrol edilebilen ok oldu. Batman'in Arkham serisinde gördüğümüz uzaktan kumandalı Batarang'lere benzeyen oklar, bana göre oyuna oldukça kötü bir hava katmış. Ayrıca dövüşürken karakterlere vurduğumuzda çıkan hasar sayıları, temayı fazlasıyla bozuyor. Diğer bir yandan oyunda yer alan düşmanların seviyesini de görebiliyoruz. Sanırım Ubisoft oyuna RYO öğeleri eklerken biraz işleri değiştirmiş.

27 Ekim tarihinde PC, Xbox One ve PlayStation 4 platformlarına çıkacak olan Assasin's Creed: Origins, bakalım yeni oyunu ile kaybettiği oyuncu kitlesini geri kazanabilecek mi?

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 15:45
insanları yanlış yönlendirmeyin, AC çok sevdiğim bir seri değil, fanı falan değilim yani, ama bu belirttiğiniz ok olayının yalnızca bir seçenek olduğunu ve kullanmak zorunda olmadığınızı belirtmenizde fayda var, farklı yay türlerinin farklı özellikleri var, hasar sayılarıda hud dan kapatırsın o kdr.
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2017 09:50
Bu videoda olmayabilirde youtubeu açıp bakarsanız başka videolarda detaylı olarak anlatıyor, oyunun atmosferini götürmesini istemiyorsanız kullanmazsınız, zorunluluk değil sadece bir seçenek, bundan keyif alacak insanlarda var, herkes keyif aldığı gibi oynasın, seçeneğin olması kötü birşey değil..
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 21:08
videoda farklı yay türleriyle veya türlerin özellikleriyle ilgili bir bilgi yok, oku yönlendirme olayı okçuluk yeteneğinde usta olduğunda açılan bir yetenek, ve bir yandan oyunun ciddiyetini ve atmosferini alıp götürürken diğer yandan da aşırı kolay bir hale getirebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 5.10.2017 19:31
E3'teki videolarını görünce de aynı rahatsızlığımı dillendirmiştim. Gerek kartalın tepeden dijital cihaz misali hedef işaretlemesi, gerekse düşmanı takip eden güdümlü oklar bir defa oyunun atmosferine, içerdiği zamana son derece ters ve eğreti. Oyunun bütün atmosferini baltalıyordu bana göre, haliyle ballandıra ballandıra anlattıkları ortamlar şöyle gerçekçi, böyle göz alıcı diye söyledikleri herşey havada kalıyordu bu haliyle... Zaten şu ana kadar oynayıp da zeki kırıntısı taşıdıklarına ikna olduğum yapay zekalı bir oyunlarına da rastlamadım ubisoftun. Bu videoda da tüm bunların üzerine seni görmekten aciz yapay zeka eklenince anladım ki ubisoft oyunlarını ciddiye alıp fazla beklentiye girmemek lazımmış. Süslü, püslü bir dünyada eğlenmek için çerez niyetine oynanır ama masal gibi bir dünya, oyun atmosferi falan aramamak lazım bence ubisoft oyunlarından. Adamların belli ki üretim prensipleri bu şablona ait değil. Ne zaman bir ubisoft oyunu görsem ve ne kadar süslenmiş olursa olsun artık beklenti içine giremiyorum. Biliyorum ki yine bir şeyler eksik olacak ve geriye kalan tüm herşeyin tadını alıp götürecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 18:06
Sende ok atmazsın yada batarang gibi kullanma.

- Keyfinin Kahyası
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 15:41
adamlar mısır'dan bir eşref getirmişler herhalde kafasına göre iş yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 12:44
bune kafası demek istedim oku görünce ?? hakikaten böyle yapmışlar.

ubi: eşref abi bize yeni birşey lazım ne yapsak ?
eşref ismail : ya hacı şu witcher 3 deki yoga olayını alalım,biraz dark souls tarzı bir mekanik ekleyelim yeter gibi.
ubi: abi az oldu ya :/
Eşref: tamam batarangıda al ok yap...
Kalan Karakter: 300 Gönder
AC: Origins'te uzaktan kumandalı ok atabileceğiz
İlginizi Çekebilir