1/2

Ace Combat: Assault Horizon

Hasan Uğur Nayır 16.09.2011 - 17:50
Havada it dalaşı
Geçmişi köklü bir seri olan Ace Combat, son halkası Assault Horizon’ın videoları ve ekran görüntüleri ile bizleri heyecanlandırmayı başardı. Özellikle detaylı uçak modellemeleri dikkat çekiyordu. Bu kadar gösterinin ardından beklentiler daha da yükselmeye başladı. Sonunda bazı soruların cevaplarını bulabileceğimiz bir tane demo yayımlandı. Bu kadar beklentinin altından Assault Horizon uçakları kalkabiliyor mu? Buna hep birlikte bakalım.

İt dalaşı diye buna derim

Yayımlanan demo, E3 demosu ve bu yüzden bazı eksiklere sahip. Oyuna girdiğimizde iki görev başlığı dikkat çekiyor. Bunlar: Fighter Mission ve Attack Helicopter Mission. İlk olarak Fighter’a girdiğimizde, bir sinematik karşılıyor bizleri. Ancak sinematiğin çok geçmeden oyun içi motorla hazırlandığını görüyoruz ve kendimizi kokpitte buluyoruz. Eğer sağ analog çubuğuna bir kere basarsanız, kokpitten FPS açısına geçiyoruz. Bir kere daha basarsak TPS’ye dönüyor (Sağ analog kamera için ayarlanmış). Yapımın kontrollerini isterseniz ayarlardan orijinal hale çekebilirsiniz, şahsen ben öyle yaptım daha rahat oldu. İlk olarak dikkat çeken ve zaten ilk sahneden oyuncunun gözüne sokulan Dogfight modu (DFM) it dalaşı var.

Ace Combat: Assault Horizon
Kilitlendiğimiz bir düşmana (Tabii ki aradaki mesafe de uzak olmayacak) büyük bir daire çıkıyor. Bu sırada LB ve RB’ye aynı anda bastığımızda DFM’ye geçiyoruz. Yakın mesafe bu kapışmalar eğlenceli oluyor, sağ tetiğe basarak daha hızlanıp hedefi kaçırmamak da gerek. Klasik olarak hedef imleci kırmızı olduğunda füze atarak düşmanın işini bitiriyoruz. Ancak tek füze ile patlamıyorlar, iki üç tane de gerekebilir (Sonuçta kaçırabiliyoruz). Makinelimizle de hasar verebiliriz. Bu gibi durumlarda kamera yakın çekime geçip, patlayan uçağı, denize çakılmasını, binaya çarpmasını, kaçırdığımız roketin başka bir yerde patlamasını gösteriyor. Bunun gibi sinematiksel açılara demoda denk geliyoruz ki, oyun için en baştan beridir sinematiksel bir tarzın olacağı vurgulanmıştı. Normal füzeler dışında özel (Special) silahımız var, aslında gene bir füze, ancak aynı anda dört tane birden atabiliyoruz.