1/4

Acer Aspire S3

Emre Demiray 30.12.2011 - 11:24
Acer'ın ultrabook dünyasına armağanı olan Aspire S3 bizlerle
Son dönemde dizüstü bilgisayarların büyük yükseliş göstermesi artık tüm üretici firmaları bu alana kaydırmış durumda. Masüsütü bilgisayarları tercih eden sabit bir kitle olsa da yeni bir bilgisayar almak isteyen çoğu kişinin ilk tercihi dizüstü bilgisayarlar oluyor.

Bu kadar çok rağbet gören dizüstü bilgisayarların oluşturduğu pazarı yönlendiren şirket ise hiç kuşkusuz ki Intel. AMD'nin bu alanda şimdiye kadar rekabetçi bir platform serisi piyasaya sürememiş olması ve ARM tabanlı işlemci üreticilerinin de akıllı telefon ve tabletlere yoğunlaşması Intel'i bu sınıfta neredeyse tek başına bıraktı. Intel de bu avantajını piyasayı istediği yöne sürükleyerek kullanıyor.

Acer Aspire S3
Bundan birkaç sene öncesine kadar etraf netbook'lardan geçilmiyordu. Intel'in standartlarını belirlediği bu sınıf, ufak boyutları ve kolay kullanımıyla birçok kişiyi ilk kez bilgisayarla tanıştırdı. Performans açısından çok geride kalan bu ürünlere olan ilgi zaman içinde ortadan kayboldu. Elbette bunda tabletlerin yükselişinin de önemli bir katkısı vardı.

Netbook'tan Sonra Ultrabook
Netbook furyasının sona erdiğini gören Intel, bizleri yeni bir dizüstü bilgisayar sınıfıyla tanıştırdı. Ultrabook adı verilen bu sınıf aynı netbook modellerinde olduğu gibi rahatça taşınabilen fakat aynı zamanda şık ve performans açısından da iyi seviyede dizüstü bilgisayarlardan oluşuyor. Bir dizüstü bilgisayarın ultrabook olarak adlandırılması için Intel tarafından belirlenmiş bazı standartlara uyması gerekiyor. Bunların içinde kalınlıktan, pil ömrüne, uyku modundan çıkış süresinden, kullanılan işlemciye kadar çok sayıda standart yer alıyor.

Acer Aspire S3
Ultrabook sınıfının ortaya çıkmasından sonra, dünyanın önde gelen dizüstü bilgisayar markaları kendi ürünlerini bir bir piyasaya çıkarmaya başladı. Donanım özellikleri açısından birbirine yakın olan bu modeller arasındaki farklar, üretici firmaların eklediği ekstra özellikler ve elbette ki fiyattan oluşuyor.

Birçok marka ultrabook modelini duyurdu, tanıttı ya da piyasaya sürdü. Bunlar arasında ilk tanıtım yapan ve ürünü piyasaya süren markalardan biri olan Acer'ın ultrabook serisi olan Acer Aspire S3. Bu seride bulunan toplam altı model arasından test merkezimizi ziyaret eden model olan Core i5 işlemcili ve 13 inç ekranlı modeli yakından tanıyalım.