1/8

Acer ICONIA Tab A500

Tolga Cem Küçükyılmaz 16.05.2011 - 15:45
Acer'ın tableti ICONIA Tab A500'ü inceledik.
Geçtiğimiz yıl, Apple'ın iPad'ı piyasaya sunması ile beraber tablet satışlarında bir anda patlama yaşanmıştı. Süper akıllı telefonlara göre daha büyük ekranlı bu pratik mobil cihazları insanlar oldukça sevdi.

Tabletler okadar güçlendi ki; hemen internete girip işlerinizi yapabilirken aynı zamanda müzik dinleyip, film izleyebiliyorsunuz. Tabi artık gelişmiş donanımları ile oyun performansınıda hesaba katmazsak olmaz.

Peki tablet tablet diyoruz ne zaman çıktı bu tablet ? Hayatımıza yeni mi girdi ?

Dünyada ilk defa tablet Apple tarafından çıkarılmadı. Esasında tablet PC'ler uzun yıllardır hayatımızda. 1990'larda PenPoint OS işletim sistemli IBM tabletler, 2001'de Windows XP Tablet Edition ile gelen Windows tabletler derken teknoloji ile beraber daha da geliştiler. Fakat tabletler ilk defa içinde bulunduğumuz yıllarda bu kadar kullanılabilir oldu. Son kullanıcılar için bol uygulamalar, anlaşılabilir arayüz, iyi performans, gelişmiş multimedia ve taşınabilirlik bulunmaz bir nimetti.



2010 yılına kadar HD Ready film bile zar zor oynatabilen netbooklardan sıkılan kullanıcılar, tabletlere çok yoğun bir ilgi gösterdi. Bu ilgiyi fark eden üreticiler ise tek tek tablet modellerini piyasaya sundu.

Notebookları, netbookları, masaüstü bilgisayarları, All in one modelleri ile dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden olan Acer'ı da tablet piyasasında görmemek olmazdı. Tablet ve mobil pazarında daha iddialı olmak isteyen Acer, iki yeni tableti piyasaya sundu. Windows 7 kullanan W500 ve Android işletim sistemli A500 tabletlerini sunan Acer'ın A500 modelini inceliyoruz.

Acer A500'de, Google'ın tabletler için geliştirdiği yeni Android sürümü olan 3.0 Honeycomb ve Nvidia'nın Tegra 2 platformu birleşiyor. Bu birleşmenin sonucu da bizleri heyecanlandırıyor. Bakalım A500, beklediğimiz performansı bizlere sunabilecek mi?