Activision Blizzard çalışanları greve gitti

Murathan Özlü 29.07.2021 - 13:34
Activision-Blizzard çalışanları, kadınlar ve "ötekileştirilen" diğer grupların firma içindeki durumuna dikkat çekmek için 1 günlük greve gittiler.

Activision-Blizzard çalışanları, firma içindeki "marjinal" grupların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve şirketin gelişmelere dair tutumunu eleştirmek için dün bir eylem gerçekleştirdiler. World Of Warcraft geliştiricileri dahil topluluğun  büyük kısmının katıldığı eylemde, isteyen oyuncular Twitter üzerinden #ActiBlizzWalkout etiketiyle eyleme destek verirken, topluluğun bir kısmı ise tepkilerini World Of Warcraft içinde gösterdi.

Activision-Blizzard çalışanları

Activision-Blizzard çalışanlarına destek oyun içerisinden geldi

Activision Blizzard çalışanları greve gitti

Şirket çalışanlarına destek vermek isteyen World Of Warcraft oyuncuları, 28 Kasım akşamı Türkiye saatiyle 19.00'da (daha önce yaptıkları gibi) Shadowlands'in başkenti Oribos şehrinde bir araya geldiler. Ardından, Türkiye saatiyle 20.00'de bütün oyuncular senkronize bir şekilde oyundan çıkarak tepkilerini gösterdiler.

Bu, yürüyüşe doğrudan katılamayan insanların konuya destek verme biçimiydi.  Activision-Blizzard'ın Kaliforniya binasının önünde toplanan yüzlerce insan ise, posterler vb. yolu ile firmanın "frat boy" kültürü, kadın çalışanlara yaklaşımı vb. gibi gündemdeki olayları protesto ettiler.  Protestoyu organize eden insanlar, Blizzard içerisinde "kadınlar, ancak özellikle LGBT+ üyesi kadınlar, biseksüeller, siyahiler ve diğer marjinal gruplar" için eşit çalışma şartlarının sağlanması için bu protestoyu yaptıklarını belirttiler.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2021 15:49
İyi oluyor bu paragöz cinsiyetçi firmaya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2021 16:20
Valla sendikalasmadığınız surece istediginiz kadar ona buna sesinizi duyurmaya calisin başarısız olmaya bu olayların devamı gelmesi gayet olası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard çalışanları greve gitti
İlginizi Çekebilir