Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick firmadan ayrılmayı düşünüyor

Murathan Özlü 22.11.2021 - 17:16
The Wall Street Journal'in haberine göre Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, firmadaki problemleri hızlıca çözemezse istifa etme sözü verdi.

Blizzard'ın sıcak gündemi dinmiyor. Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick Blizzard  içerisinde yaşanan taciz olaylarına göz yummakla suçlanmış ve şirketin başına getirilen ortaklardan Jen Oneal'a partneri Mike Ybarra'ya göre daha az maaş verilmesine göz yumduğu iddia edilmişti. The Wall Street Journal'in haberine göre Kotick, firma içerisindeki ayrımcılık sorununu "çabucak" çözemezse "istifayı düşüneceğini" belirtmiş.

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick istifa etmeyi düşünüyor

Bobby Kotick'in geçtiğimiz Cuma günü Activision ve Blizzard'ın baş yöneticileri ile geçtiğimiz Cuma günü bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.  Kotick'in bu toplantı sırasında, "firma içerisindeki sorunları çözemezse ayrılmayı düşüneceğini" belirttiği iddia ediliyor. 

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick firmadan ayrılmayı düşünüyor
Activision-Blizzard çalışanları #ABetterABK hareketi kapsamında Kotick'in istifası için bir günlüğüne iş bırakmışlardı. Kotick 16 Kasım'da yayınladığı video ile "firma içerisinde yaşanan uygunsuz davranışlara karşı sıfır tolerans politikasına geçiyoruz ve sıfır tolerans, sıfır toleranstır.  Uygunsuz davranışlar kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, bin 600 Activision-Blizzard çalışanı da Kotick'in istifa etmesi için bir kampanyanın altına imza attılar. Activision-Blizzard içerisindeki taciz olaylarına göz yumduğu iddia edilen Kotick'in, sıkıntıları düzeltip düzeltemeyeceğini zaman göstercek.  Acti-Blizz içerisindeki değişim rüzgarları uzun bir süre daha dinmeyecek gibi görünüyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 07:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2021 19:40
Git bi bak gitmiş mi git bi bak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2021 21:22
ayrılmayı düşünen ayrılır. "sorunları çözemezsem" diyor yani hala mücadele edeceğini gösteriyor. bence gaz almak için söylemiş gibi görünüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick firmadan ayrılmayı düşünüyor
İlginizi Çekebilir