Activision Blizzard, Espor Bölümü Darma Dağın

Tunay Şahin 31.01.2024 - 19:36
Activision Blizzard, Call of Duty League ve Overwatch League gibi önemli espor projelerini üreten bölümün büyük bir kısmını işten çıkardı.

Activision Blizzard, önemli bir adım atarak Call of Duty League ve Overwatch League gibi yüksek profilli espor projelerini üreten bölümün büyük bir kısmını işten çıkardığını açıkladı. Bu kesintiler, Microsoft'un 1.900'den fazla çalışanı işten çıkarması sonucu oyun endüstrisinde yaşanan toplu işten çıkarmaların bir parçası olarak görülüyor. Bu durum, özellikle Activision Blizzard'ı Microsoft'un küçülme sürecinin en çok zarar gören şirketi olarak gösteriyor.

Activision Blizzard, Esports Bölümündeki Büyük Kesintiler Yapıyor

30 Ocak'ta gerçekleşen bu işten çıkarmalar, Activision Blizzard'ın espor bölümünü ciddi şekilde etkiledi. Önde gelen yöneticiler ve popüler espor yorumcuları da dahil olmak üzere birçok kişi işten çıkarıldı. Bu kesintiler sonrası, espor bölümünde çalışan kişi sayısı 72'den 12'ye düştü.

Activision Blizzard, Esports Bölümündeki Büyük Kesintiler Yapıyor

Bu işten çıkarmaların Activision Blizzard'ın ESL FACEIT Group ile işbirliği içinde oluşturulacak yeni Overwatch espor liginin duyurusundan sadece bir hafta sonra gelmesi dikkat çekici. Bu işten çıkarmaların ardından, Activision Blizzard'ın nasıl bir prodüksiyon stratejisi benimseyeceği ve özellikle Overwatch Ligi'nin yeni yapısının nasıl olacağı merak konusu.

Call of Duty League'in geleceği de belirsizliğini koruyor. Ligin bir sonraki büyük etkinliğine kısa bir süre kala, gözlem ekibinin tamamının işten çıkarılması, şirketin yeni bir prodüksiyon ekibi kurması veya dışarıdan bir ekip ile çalışması gerektiğine işaret ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 05:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard, Espor Bölümü Darma Dağın
İlginizi Çekebilir