Activision, hile sitesi EngineOwning'e dava açtı

Merlinin Kazanı 5.01.2022 - 18:24
Call of Duty: Warzone, Halo ve Battlefield V gibi oyunlara hile sağlayan EngineOwning, Activision tarafından dava edildi.

PC Gamer'da yer alan habere göre, Activision, Call of Duty: Warzone ve diğer çevrimiçi nişancı oyunları için hile satan en popüler sitelerden biri olan EngineOwning'e karşı California Central District'te dava açtı. Dava, EngineOwning'i "bir Alman ticari kuruluşu ve çok sayıda birey" olarak tanımlıyor ve onları "dolandırıcılık araçlarının ticaretini yapmak", "sözleşme ilişkilerine kasıtlı müdahale" ve "haksız rekabet" ile suçluyor.

Activision, hile sitesi EngineOwning'e dava açtı

EngineOwning, hedef robotlar, duvar korsanları, radar, tetikleyiciler (bir oyuncuya nişan alındığında veya isteğe bağlı olarak belirli bir menzil içinde olduğunda otomatik olarak ateş eden),  hile karşıtı algılama, geri tepme ve mermi yayılımı kaldırma, hızlı ateş ve çeşitli geçici çözümler dahil olmak üzere hileleri bir araya getiren abonelikler sunuyor.

EngineOwning'in hileleri, çeşitli Call of Duty oyunlarının yanı sıra çeşitli Battlefield oyunları, Star Wars Battlefront 2, Titanfall 2, Splitgate ve Halo Infinite için kullanılabilir. Görünüşe göre Overwatch için de hileler üzerinde çalışıyorlar.

Activision'ın davası "kamu üyelerinin haksız rekabet avantajları elde etmelerini sağlamak için tasarlanmış çok sayıda kötü amaçlı yazılım ürününü kâr amacıyla dağıtan ve satan bir kuruluşun yasa dışı davranışlarına son vermeyi amaçlıyor". Yayıncı ayrıca, "Activision, davalıların kârına hak sahibidir" diyor veya aksi takdirde, "Alternatif olarak, Activision, davalılar tarafından yapılan her ihlal için 2,500 $ tutarındaki azami yasal zararı ve ayrıca yasal masrafları alma hakkına sahiptir". diyerek, hak talebinde bulunmuş.

Call of Duty: Warzone'da hileyi önleme çabaları, 8 Aralık'ta Ricochet adlı çekirdek düzeyinde bir programın eklenmesiyle geçen yılın sonlarında hızlandı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2022 13:23
hile kullanan aklından sakattır net. eziktir. beceriksizdir. hayatta hep ezilmiş, bunun acısını online oyunlarda çıkarmaya çalıştığını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision, hile sitesi EngineOwning'e dava açtı
İlginizi Çekebilir