Activision: Sızıntıyı lehimize çevirmeyi bildik

Murat Halilbeyoğlu 19.05.2011 - 10:22
Firmanın CEO'su son MW3 gelişmeleri hakkında konuştu
Son günlerde çıkan Modern Warfare 3 haberleri üzerine oyunu dağıtımcı firması Activision bir açıklamada bulundu.

Activision Publishing CEO'su Eric Hirshberg, Joystiq sitesi ile yaptığı röportajda geçtiğimiz günlerde sızan haberleri engellemeyi düşündükleri ancak geçmiş pazarlama deneyimlerini göz önüne alarak bundan vazgeçip işi oluruna bıraktıklarını belirtti.

"Her ne kadar insanların fikir mülkiyetlerini çalmak ve sizin olmayan bir şeyi sızdırmak hiç iyi bir şey olmasa da bu tarz durumları lehinize çevirmek yine de mümkün olur. Geçtiğimiz cuma günü bizim yapmaya çalıştığımız şey de bu oldu."

"Gelişen olaylara, bunların nasıl olduğunu öğrenmeye kafayı takmak kolay iş. Üstelik bu şekilde sadece geçmişe bakarken bulursunuz kendinizi. Ancak siz bunlarla zaman kaybederken çıkış tarihiniz yaklaşır. Her zaman planları kontrolünüz altında tutamazsınız. Dolayısı ile artık günümüzde bu tarz olayları sakin karşılamalısınız."

Activision: Sızıntıyı lehimize çevirmeyi bildik
"İşte bu mantık günümüzde iyi pazarlama ile mükemmel pazarlamayı birbirinden ayıran en büyük unsurlardan bir tanesi."

Konuyla ilgili konuşmaya devam eden Hirsberg, sızıntılardan sonra yapılan firma toplantısında pek çok kişinin olaylara müdahale etmeme fikrini ortaya attığını, bazılarının ise şu anda yapıldığı gibi oyun hakkında birkaç video yayımlayarak bunu bir pazarlama zaferine dönüştürmek olduğunu söyledi.



"Bir pazarlama krizinin ortasında uyandık ve yatağa pazarlama başarısı ile dönmeyi amaçladık. Yaptığımız şey konferans odasındaki konuşmaları alıp sosyal medyaya taşımak oldu."

"Belli kanallarımız üzerinden hayran kitlemize ulaştık ve onlara 'Bakın biz bunu planlamamıştık. Takvimimizde böyle bir şey yoktu. Ancak gördük ki bu konu hakkında herkes çok heyecanlı, biz de buna ayak uyduracağız. O yüzden sizlere henüz önümüzdeki bir iki hafta için göstermeyi planlamadığımız videolarımızı göstereceğiz' dedik."

CEO öte yandan ilk Modern Warfare 2 ve Black Ops videolarının da sırasıyla 61,000 ve 89,000 kez izlendiğini ve bu rakamın ilk iki günde oluştuğunu belirtti. Üçüncü oyun içinse bu iki rakamın toplamının on katından fazla bir izleyici oranına ulaşacaklarını tahmin ettiğini söyledi.

"Hayranlarımıza geri dönüşler yapacağız. Onlar bu oyunu seviyor, bu oyunu bekliyorlar, bu oyunun çıkış tarihi onlar için çok önemli bir gün. Biz de bunun en faydalı şekle çevirmeye çalışıyoruz. Bir diğer yapmaya çalıştığımız şey ise oyun hakkında yapılan konuşmalar. Eğer bu konu hakkında bir diyalog gerçekleşecekse bunun bizim ve hayranlarımız arasında olmasını isteriz, haberi sızdıranlarla hayranlarımız arasında değil."

"Oyundaki sürprizleri mahvetmek istemeyiz, bu amaçla sızıntılar güzel şeyler değil."

Lakin Hirshberg bir konuda teminat verdi. "Elimizdeki bilgilerin pek çok azı sızdı. Daha çoğu şey gizli bir şekilde duruyor."

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2024 09:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision: Sızıntıyı lehimize çevirmeyi bildik
İlginizi Çekebilir