Activision ve Vivendi Birleşiyor

Mustafa Özaydın 3.06.2010 - 12:31
Activision ve Vivendi Birleşiyor


Activision ve Vivendi Birleşiyor


Bugün Activision'dan yapılan açıklamaya göre Activision ve Vivendi firmaları arasında başlayan birleşme karara bağlandı. Vivendi tarafından satın alınan Activision artık Blizzard ile birleştrilerek "Activision Blizzard" olarak isimlendirilecek. Eğer herşey planlanılana uygun giderse anlaşma yarın imazalanacak.

Anlasmaya göre Activision firması Vivendi'nin kontrolu altında olacak. Vivendi ilk etapta Activision'a ait 295.3 milyon daha sonrada 62.9 milyon hisse senedini satın alarak Activision üzerindeki kontrolunu 1.7 milyar dolar'a sağlamış olacak. Bu birleşme ile "Call of Duty", "Guitar Hero", "Tony Hawk", "Diablo", "Starcraft", "World of Warcraft", "Crash Bandicoot" ve "Spyro the Dragon" gibi ünlü oyun serileri de bir çatı altında toplanmış olacak.

Bu tip birleşmelerin iyi ve kötü yanları olduğu muhakkak. Genel olarak verimli oyun üretimi sağlansa da çoğunlukla üretilen oyunların kalitesinde düşme yaşanmakta. Bu elbetteki bu iki firmadan çıkacak oyunların kalitesiz olacağı anlamına gelmiyor. Fakat rekabetin her zaman için kaliteyi ve ucuzluğu doğurduğunu hatırlatıp bu firmalardan gelecek oyunların bundan sonra biraz daha pahalı olacak olma olasılığınada hazırlıklı olmanızı tavsiye ediyoruz.

KAYNAK
Activision ve Vivendi Birleşiyor
thegamereviews.com

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision ve Vivendi Birleşiyor
İlginizi Çekebilir