adidas GMR nedir? Gerçek futbol ve sanal dünya bir arada

Ersin Kılıç 29.12.2020 - 13:34
adidas GMR sahip olduğu özellikler ile birlikte gerçek futbol deneyimi ve sanal dünya iletişimini bir adım daha ileri taşıyan bir teknoloji sunuyor.

adidas GMR gerçek futbol deneyimi ve sanal dünya iletişimini bir adım daha ileri taşıyan bir teknoloji sunuyor. Firmanın EA Sports FIFA Mobile ve Jacquard by Google iş birliği ile geliştirmiş olduğu bu teknoloji, oyunculara yepyeni bir deneyimin kapılarını aralıyor da diyebiliriz.

adidas GMR, krampon ya da spor ayakkabınızın tabanına yerleştirilen bir çip sayesinde fiziksel olarak oynadığınız futbol maçlarını ya da spor aktivitelerini takip etmenizi sağladığı gibi bunu FIFA Mobile sürümüne aktararak deneyiminizi sanal dünyaya da taşımış oluyor. Üstelik kutu içerisinden çıkan özel taban her türlü ayakkabı ile uyumlu tasarlanmış. Yani bu deneyimi oyuna aktarmak için illa futbol maçı yapmanıza gerek kalmıyor. Bu sayede halı sahada arkadaşları ile kapışan oyuncuların yanı sıra normal kullanıcıların da bu deneyimi elde etmesi sağlanmış.

adidas GMR nedir?

adidas GMR nedir?

adidas GMR kısaca çipin içerisinde yer alan öğrenme algoritması sayesinde gerçek hayatta yaptığınız vuruşları, şut gücünü, hızınızı ve hatta mesafeyi de ölçerek bir nevi hareketlerinizi tanımaya başlıyor. Bu tanıma işlemi yüklediğiniz uygulama ile birlikte FIFA Mobile hesabınıza aktarılmış oluyor. Yani gerçek hayatta sergilediğiniz efor, oyundaki karakterinize aktarılmış oluyor. Bu sayede gerçek hayatta yaptığınız maçlar ya da spor aktiviteleri ile oyundaki karakterinizi güçlendirebiliyorsunuz. Sistemin en güzel yanı ise bunun için ekstra birşeye ihtiyaç duymaması.

Bu teknolojiyi kullanabilmek için ilk olarak adidas GMR uygulamasını mobil telefona  indirerek tabana yerleştirilen Jacquard™ Tag çipi ile eşleştirmek gerekiyor. Oyuncu bir sonraki adımda Jacquard™ Tag'i futbol oynadığı baskın ayağındaki GMR tabanlığa, tabanlığı da krampon ya da dilediği spor ayakkabısına yerleştiriyor. Yani sol ayağınızı kullanıyorsanız sol tabana, sağ ayağınızı kullanıyorsanız sağ ayağınıza yerleştirmeniz gerekiyor. Bu sayede şut çektiğinizde ya da özel bir hareket sergilediğinizde sistem senkronize çalışıyor ve bunları başarılı bir şekilde kaydetmiş oluyor.

adidas GMR nedir?

Tabanı yerleştirdikten sonra tek yapmanız gereken yeteneklerinizi sergilemek. Topa vurmak, depar atmak, şut çekmek, pas vermek ve tüm futbol becerilerini test etmek... Oyuncunun analiz edilen performansıyla ilgili tüm istatistikler; şut gücü, sprintler, vuruşlar ve mesafe gibi tüm veriler GMR uygulaması üzerinden görüntülenebiliyor.

adidas GMR, fiziksel anlamda her futbol hareketinin sanal dünyada kendine yer bulduğu bir teknoloji sunuyor. Oyuncular için yeni ve farklı bir futbol deneyimi sunmasının yanı sıra bunu çeşitli etkinlik ve meydan okumalarla da süslemiş. adidas tarafından güncellenen GMR’ın yüzü ise Atlético Madrid'de forma giyen 21 yaşındaki forvet Joao Felix oldu. 

adidas GMR nedir?

Ünlü futbolcu Joao Felix, dünya çapındaki tüm GMR kullanıcılarını gerçek hayattaki futbol performansını sanal ödüllere dönüştüren yeni bir meydan okuma olan “Prove It with GMR”a davet ediyor. Oyuncuların şut gücüne dayanan mücadelede GMR iç tabanını giyen oyuncuların, kaleye doğru sert bir şut çekmeden önce yaratıcı davranarak topla yeteneklerini de sergilemeleri gerekiyor. adidas GMR iç tabanı dediğimiz gibi her tür ayakkabının içine yerleştirilebiliyor. Yani bu etkinliğe girmek için özel bir krampona ya da ayakkabıya ihtiyaç duymuyorsunuz. Tabana yerleştirilen çip sayesinde oyuncuların ayak hareketleri dijital oyunla eşleşiyor ve her hareketi böylelikle oyuna yansımış oluyor.

Gerçek futbol ve sanal dünya bir arada

Sistem aynı zamanda GMR özel uygulaması sayesinde oyuncuların sahadaki gerçek performansını takip etmelerini, becerilerini analiz etmelerini ve arkadaşlarıyla paylaşmak için istatistiklerini senkronize etmelerini sağlıyor. Bu çip, sahada yapılanları takip edip EA Sports FIFA Mobile oyunuyla birleştirerek özel içeriklere erişebilmeye, takımının genel puan durumunu yükseltmeye, liderlik panosundaki meydan okumalarda zafere ulaşmaya olanak tanıyor. Aynı zamanda oyuncuların EA SPORTS FIFA Mobile’da ödül kazanarak Ultimate Team performanslarını geliştirmelerini de sağlıyor. Bir nevi hem oyun içi etkinliklerde avantaj sağlıyor hem de diğer GMR kullanıcıları ile tatlı bir rekabete girmenize olanak veriyor diyebiliriz.

Gerçek futbol ve sanal dünya bir arada

Daha Fazlası için: https://www.adidas.com.tr/tr/gmr

adidas GMR nedir? Gerçek futbol ve sanal dünya bir arada
İlginizi Çekebilir