Aeon Must Die suçlamaların ardından tekrar ortaya çıktı.

Murathan Özlü 19.08.2021 - 19:35
Aeon Must Die yapımcısı Focus Home stüdyosu, Youtube kanallarında -eski çalışanlarının ağır suçlamalarına rağmen- oyun hakkında güncelleme yayınladı.

Limestone Games tarafından geliştirilirken durma aşamasına gelen Aeon Must Die, firmadan ayrılan çalışanların suçlamaları ile gündem olmuştu.  State of Play 2020'de, olaya konu olan oyunun fragmanı yayınlanmış,  ancak aynı gün bir grup oyun yapımcısı Limestone Games'i, Aeon Must Die'ı onlardan "çalmak",  aşırı mesai saatleri gibi iddialar ile suçlamıştı

Aeon Must Die 2021 yılında yayınlanacak

Firmadan ayrılan çalışanların suçlamaları, detaylara inilince oldukça ciddi. Limestone Games'in, "ödeme yapmadan aşırı mesaiye zorlama, durmaksızın taciz/zorbalık, suistimal, firma içi yozlaşma hatta manipülasyonlar sebebiyle çalışması imkansız ortam yaratmak" ile suçlanıyor. Söz konusu geliştiricilerin, oyunun fragmanı yayınlanmadan bir kaç hafta önce firmadan ayrıldıkları belirtiliyor.

Aeon Must Die

Firmadan ayrılan geliştiriciler, oyunun fragmanının ardından yaptıkları açıklamada;

" İzlediğiniz fragman suistimal, manipülasyon ve hırsızlık sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu fragmanın her karesini, her saniyesini ortaya çıkaran insanlar, markanın sahibi firma ile ilişiğini kesmiş durumdadır.  Bir kısmımız ödeme bile almadık, oyunun hakları gerçek yapımcılarının elinden haince alınmıştır" ifadelerini kullanmışlardı.

İşte tüm bu olayların ardından sessizliğe gömülen, neredeyse yok olduğu izlenimi oluşan Aeon Must Die'ın kaldırılan fragmanı dün (18 Ağustos Çarşamba günü) Focus Home Interactive'ın Youtube kanalında tekrar yayınlandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 00:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Aeon Must Die suçlamaların ardından tekrar ortaya çıktı.
İlginizi Çekebilir