Afrika'dan detaylar

Gülfer Özçetin 3.06.2010 - 12:31
Afrika'dan detaylar

Afrika'dan detaylar

Sony'nin özgün oyunu Afrika, uzun bir süre sonra Japon Playstation websitesinde yeniden kendini gösterdi. Ne yazık ki oyun sadece Japonya'ya özel çıkıyor.

SCEE'ye göre, Afrika oyunu Avrupa'da dağıtılmayacak. Bunun nedeni ise İngilizlerin duvar süsleri, takı eşyaları ve kürkleri için hayvanları katletmek isteyebileceği olarak açıklandı! (Ne demekse?)

SCE Japon stüdyosunda baş yapımcılığı üstlenen Ikejiri Daisaku, şöyle demişti: "Afrika'yı açıkladıktan sonra herkes bana Afrika'ya gerçekten gidip gitmediğimi sordu. Afrika'ya araştırmamız için gitmiştik. Düşünüyorum ki eğer Afrikaya gitmemiş, orayı kendi gözlerimizle görmemiş ve bu deneyimi yaşamamış olsaydık, bu güzelliği tam olarak insanlara gösteremeyecek ve onu halka sunduğumuz zaman gerçekçilikten yoksun bir iş yapmış olacaktık. Gittikten sonra sadece şunu anladım, Afrika beklediğimden çok daha farklı bir yer çıktı. 'Dünyada daha önceden hiç görmediğim bir yer' de diyebilirim. Bir 'eski-dünya' ziyaretinin verdiği duyguyu yaşadım. Bu zebralar, zürafalar ve aslanlar için de geçerli. Sanki her an bir dinazor fırlayacakmış gibi hissettiriyordu. Bu duyguların tümünü, ekibimiz kendine deneyim olarak aldı ve oyuna da hepsi farklı karelerde yansıyacak. Bu oyunu oynadıktan sonra insanlar büyük ihtimalle Afrika'ya gitmeyi düşünecekler."

SCEE'nin oyunu Avrupa'ya çıkarmaması çok şaşırtıcı bir davranış. Sony'nin 2005'teki bir sergisinde Phil Harrison, Afrika hakkında şöyle konuşmuştu: "Video oyunları hayatta belli bir fonksiyona sahip. Bir asker veya pilot olabilirsiniz, biz PS3'te bu durumu genişlettik. Afrika, size dünyanın başka bir bölümünü tecrübe etmenize fırsat veriyor. Yani bir safari olarak ve Afrika ovalarında. Oyun can yakan türden değil; hayvanları öldürmüyorsunuz. Bu da olumsuz özellikler yerine olumluları vurguluyor.''

KAYNAK
Afrika'dan detaylar
imageshack.us


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Afrika'dan detaylar
İlginizi Çekebilir