Akademi'nin Will Smith'e verdiği ceza belli oldu

Ersin Kılıç 9.04.2022 - 15:16
2022 Oscar Ödül Töreni'nde büyük bir skandala imza atan ünlü oyuncunun cezası Akademi tarafından belirlendi.

2022 Oscar Ödül Töreni'nde daha önce eşine rastlanmayan bir olay gerçekleşmiş ve Will Smith sahneye çıkarak eşi hakkında espri yapan Chris Rock'a saldırıda bulunmuştu. Saçı konusunda rahatsızlık geçiren ve bu nedenle saçlarını sıfıra vuran Jada Smith için "Jane'in Zaferi 2 filmini merakla bekliyorum" diye kötü ve yersiz bir espri yapan Chris Rock, sahnede yediği tokat ile büyük şaşkınlığa uğrasa da soğukkanlılığını korumuştu. Aynı gece En İyi ErkekOyuncu ödülünü de kucaklayan Will Smith ise Akademi'nin kendisini tekrar çağırması ile birlikte özür dilese de bu özrü pek kabul olmamışa benziyor. Aradan geçen süre zarfında bir dizi görüşme yapan Akademi yetkilileri sonunda Will Smith'e verilecek cezayı açıklamış.

Akademi'nin Will Smith'e verdiği ceza belli oldu

Akademi'nin Will Smith'e verdiği ceza belli oldu

Variety sitesinin haberine göre Akademi, Will Smith'e tam 10 yıllık bir ceza kesmiş durumda. Yani Will Smith sonrasında bir affedilme durumu yaşanmaz ise 2032 yılına kadar Oscar Ödül Töreni'ne katılamayacak. Bu durumun aynı zamanda oyuncunun sinema kariyerine de balta vurabileceği konuşuluyor. Bu durum özellikle ödüle oynayan filmlerde muhtemelen oyuncuyu zor göreceğiz anlamına da gelebilir.

"94. Oscar Ödül Töreni geçtiğimiz yıl inanılmaz işler başaran birçok kişinin kutlamasına sahne oldu. Ancak tüm bu anlar Bay Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışı ile gölgelendi." açıklaması ile birlikte 8 Nisan itibari ile Will Smith'in 10 yıllık bir süre boyunca Akademi Ödülleri dahil olmak üzere bir Akademi etkinliğine ve programına çağırılmayacağı kararı verildi. Akademi aynı zamanda Chris Rock'a ise bu olağan dışı durum karşısında soğukkanlılığını koruduğu için teşekkür etmiş.

Diğer taraftan Will Smith ise bu karara karşı kısa bir açıklama yaptı ve Akademi'nin aldığı kararı saygıyla kabul ettiğini belirtti.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 11.04.2022 02:18
Adam tokat attı. Hiçbiri kılını kıpırdatmadı. Aradan zaman geçti sırf bir kesimin "İptal kültüründen "(Cancel culture) korktuklarından Will Smith ile ne anlaşmaları varsa iptal etmeye başladılar. Bu Hollywood kesimi hepsi ikiyüzlü herifler. Sonradan çıkan yazılara göre; aslında adamın karısı yıllarca ona psikolojik işkence yapıyormuş hatta arkadan başkalarıyla ilişkideymiş. Şimdi Millet, Will Smith' acımaya başladı.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2022 17:20
Bunun akademi ile alakası yok, Batı iki yüzlüdür, her yönüyle, tüm kurumlarıyla. Bunu ben söylemiyorum, herkes söylüyor, ve ek olarak biz Türkiye olarak tarih boyunca bizzat yaşadık.
System32
System32 12.04.2022 14:04
atladığınız bi nokta var bunlar açık ilişki yaşıyorlar jada kendisi de söyledi will smith de söyledi böyle saşma sapan bi ilişkileri var yani dedikodu değil
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2022 17:41
15.10 lan oğlum hastamısın sen? Sanane kadının kocasını azarlamasından? Bize ne? Klan amerikan basını olsa nolur? Dedikodu sonuçta. Doğruluğu kanıtlı mı? Hayır. Ee??? Bize ne adamın karısından yediği azardan? Karı koca onlar. Bu kadar duyarlıysan fğer önce kendi ülkendekileri eleştir
Phoenixboy
Phoenixboy 11.04.2022 15:10
Ne alaka yuh. Benzetmeye bak. Okuduğum kaynaklar Amerikan basınının kendisi. İngilizcem var. Birinci kaynaklardan okuyorum ve izliyorum, ne biliyorsam. Benim yaptığım son yorum ise birkaç gün önce Jada Pinkett Smith'in kocasını terslerken instagramda video paylaştı video ve insanların o konuda izlenimi üzerineydi. Benim eleştirdiğim tarafta HEPSİ. Will Smith'ten tut, eşine ve Hollywood'un kendisine kadar. Eğer Chris Rock'ta Jade'in hastalık durumunu bile bile bunu yaptıysa onu da kınarım. Yani kadın hasta diye kocasını azarlarken video paylaşması hakkı öyle mi? Yani buda Will Smith'e Chris Rock'a tokat atmasına hak mı veriyor? Adamı öldürsün istersen. Sana göre şiddete hayır sadece kadınlara özel herarde. Ben iki şekilde de şiddete karşıyım. Will Smith'in eşi hakkında yazılanlar doğru mu değil mi bir fikrim yok.O durumu eleştirmekte benim işim değil.
Herkes komedyenin samimi, fesat biri olmadığını söylüyor.Bu espiriyi söylerken kadının durumundan haberdar değilmiş diyorlar (o doğru mu bilinmez) ama Chris Rock savunan insan çok ki bu Amerikan haber kanallarında tartışmalara döndü. Yoksa o komedyenin arkasında onca kişi durmazdı. Bende senin gibilere de bayılmıyorum. Asıl senin kafandakiler iftiracı ve hergün karısını öldüren insanlarla aynı kafada.
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2022 08:28
Senin gibilere bayılıyorum. adamın karısı hasta. Hasta kadına da başkalaruyla ilişkideymiş diye iftira atmazsın. Kaynağın da magazin yazıları pes yani. Senin gibi her okuduğuna inanan zihniyet bu ülkede karısını öldürüyor her gün. Sen de o kafadasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2022 10:39
Peki o dengesizce espriyi yapan Chris Rock'a ne ceza verilmiş. Sadece Will Smith'e ceza vermek bence haksızlık. Gerçi Will Smith kendini ispatlamış bir oyuncu işini engelleyeceğini sanmıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2022 16:51
böyle dünyaca ünlü bir adamın agır espiri kaldıra bilmesi lagzım adamın olayı o espiri yapıp ortamı yumsatmak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2022 10:11
Beter olsun hadsiz herif.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2022 15:51
Çokta önemli haber ne kadar üzücü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Akademi'nin Will Smith'e verdiği ceza belli oldu
İlginizi Çekebilir