Akasa Venom Vodoo İnceleme ve Montaj Rehberi

Furkan Sakoğlu 7.08.2017 - 11:05
Masaüstü bilgisayar kullanan kişilerin sistemlerinde olmazsa olmazlardan biri de işlemci soğutucularıdır. Bunun nedeni elbette işlemcinin ısınmasını önlemek ve bu sayede daha iyi stabil ve sağlam bir performans vermek. Aksi halde işlemci yoğun ısıdan yanabilir ve bütün sisteminin gidebilir. Bu nedenle günümüzde işlemcilerin kutularından çıkan stok fanlar değil de, üçüncü parti firmaların kendi araştırmaları sonucunda ürettikleri soğutmaları kullanmak daha mantıklı oluyor.

Bir de işin diğer boyutu var, hız aşırtmak. Kaliteli bir soğutucu ve işlemci ile yapabileceğiniz hız aşırtma işlemleri, stok fanların çok üstünde ve kaliteli olur. Hatta bir zamanlar hız aşırtmak için hazır sıvı soğutmalar popüler olsa da, son zamanlarda gelişen Ar-Ge çalışmaları sayesinde, hava soğutucularda en az hazır sıvı soğutucular kadar iyi performans verir oldu. Ayrıca genel olarak daha sessiz çalışıyorlar. Tabi bu kitleye, özel sıvı soğutmaları koymuyoruz. Onlar işin ayrı bir boyutu. Tüm parçaları özenle seçmeniz ve birleştirmeniz gerekiyor. Doğal olarak çok yüksek fiyatlara mal oluyorlar.

Bu kadar girişin ardından test merkezimize gelen Akasa Venom Vodoo işlemci soğutmasını konuşmamızın zamanı geldi. Altı adet bakır ısı borusunun direk işlemciye temas etmesi sayesinde ortaya gerçekten kaliteli bir soğutma çıkıyor. Zaten bu ısı borularının yanına çift fanı da eklediğimiz zaman tadından yenmeyecek bir ürün diyebiliriz.

Ayrıca bolca işlemci desteklediğini de belirtelim. Tek dezavantajı, güncel olan AMD Ryzen ve Intel 2011 V3, X299 soketleri desteklememesi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Akasa Venom Vodoo İnceleme ve Montaj Rehberi
İlginizi Çekebilir