Akıllı telefonlarınızı artık Game Boy'a dönüştürebilirsiniz

Furkan Güler 7.08.2017 - 16:15
Damarını kessek kanı retro akacak oyuncular için Hyperkin yeni bir çözüm üretti.
Nintendo'nun efsanevi el konsolu Game Boy'u hatırlayanınız veya özleyeniniz var mı? Eğer Game Boy'u geri istiyorsanız Hyperkin firmasının size güzel bir haberi var. İlk olarak bir 1 Nisan şakasını andıran bu cihaz sayesinde akıllı telefonunuzu Game Boy'a çevirebiliyorsunuz. Konsept olarak retro oyunlar seven oyuncuların ilgisini çeken bu cihaz, Game Boy kartuşlarını cep telefonunda çalıştırmaya yarıyor. Tasarım olaran Nintendo Game Boy'un aynısı olan Smartboy'u yabancı e-ticaret siteleri üzerinden satın alabilirsiniz.

Akıllı telefonlarınızı artık Game Boy'a dönüştürebilirsiniz
Cihaz çalışmak için özel bir mobil uygulmaya ve MyOldBoy isimli emulatöre ihtiyaç duyan cihaz, tozlanmış Game Boy kartuşlarınızı yeniden gün yüzüne çıkartacaktır. Modern cep telefonları için özel olarak tasarlanan SmartBoy'un, USB Type-C destekli her telefon ile sorunsuz bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.

Temelinde klasik bir telefon kontrolcüsü olan Smartboy'un Nintendo ile bir anlaşmasının olup olmadığını bilmiyoruz. Fakat Game Boy tasarımını aynı şekilde kopyalayan SmartBoy'un başı ilerleyen dönemlerde Nintendo ile derde girebilir. Son olarak cihaz tasarım itibari ile bazı telefonların kulaklık girişini engelleyebiliyor. Eğer satın alacaksanız bu sıkıntı ile karşılaşıp karşılaşmayacağınızı iyice araştırmalısınız.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 11:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Akıllı telefonlarınızı artık Game Boy'a dönüştürebilirsiniz
İlginizi Çekebilir