Alan Wake yapımcısı Remedy ile Tencent ücretsiz bir oyun üzerinde çalışıyorlar

Murathan Özlü 29.12.2021 - 17:25
Alan Wake yapımcısı Remedy, Vanguard adında ücretsiz bir shooter oyununun dünya çapında pazarlaması için Tencent ile anlaştı.

Alan Wake yapımcısı Remedy oldukça yoğun bir dönemden geçiyor. Alan Wake 2 üzerinde çalışan firma ayrıca üzerinde çalıştıkları ücretsiz shooter oyunu Vanguard'ın geliştirme, lisans ve dağıtım süreçleri konusunda Tencent ile anlaşmaya varıldığını dün duyurdu. Remedy'nin üzerinde çalıştığı bu yeni marka konusunda elimizdeki bilgiler ise oldukça kısıtlı.

Alan Wake yapımcısı Remedy PVE odaklı bir shooter oyunu üzerinde çalışıyor

Remedy, Vanguard'ın co-op oynanabilen ve PVE odaklı ( oyuncuya değil bilgisayara karşı) bir shooter oyunu olacağını ifade ediyor. Ayrıca oyunun "hikaye yazımındaki uzmanlığı ile aksiyon dolu oynanışı" birleştirerek "muhteşem bir çoklu oyuncu deneyimi" yaşatacağı belirtiliyor. Henüz erken yapım aşamasında olan oyunun "alışılmış Remedy AAA oyunları" bütçesi ile yapılacağı ifade ediliyor.

Remedy, yayınladığı duyuruda oyunun yapım süreci ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

" Vanguard'ı PC ve konsol için Unreal Engine motorunu kullanarak geliştiriyoruz. Remedy oyunu geliştirecek ve -Asya'daki belli bölgeler haricine- dünya çapında yayınlayacak. Oyunun Asya'daki lokalizasyon ve dağıtımını Tencent üstlenecek."

Alan Wake yapımcısı Remedy
Oyunun geliştirme masrafları Tencent ve Remedy tarafından birlikte karşılanacak ve Tencent Vanguard'ın Asya lokalizasyon masraflarını da karşılayacak.

Ayrıca Remedy'nin, oyunun mobil versiyon haklarını da Tencent'e sattığı ve bu mobil versiyonun geliştirme ve dağıtım ücretlerinin Tencent tarafından karşılanacağı belirtiliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alan Wake yapımcısı Remedy ile Tencent ücretsiz bir oyun üzerinde çalışıyorlar
İlginizi Çekebilir