Alfred Hitchcock'ın efsane filmi Vertigo bu sefer oyun oluyor

Furkan Güler 15.03.2018 - 12:57
Şimdiye kadar oynadığınız tüm korku ve gerilim oyunlarını bir kenara bırakın.

Alfred Hitchcock'ın filmlerini seviyorsanız, Vertigo'nun nasıl bir yapım olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Korku ve gerilim filmleri arasında oldukça büyük bir yeri olan Vertigo, bu sefer oyun oluyor. Fransız oyun dağıtımcısı Microids, Vertigo filminin oyun haklarını satın aldığını duyurdu. Oyunu Pendulo isimli oyun stüdyosuna emanet edecek olan Microids'in bu hamlesi, tüm oyun severleri heyecanlandırdı.

Vertigo filmi bu kez oyun oluyor

Microids'in başkanı Elliot Grassiano, Vertigo'nun bir macera oyunu olacağı ve tamamen filmin konusunu işleyeceğini belirtti. Geliştiricilerin, oyunda da aynı filmde olduğu gibi gerilim havasını yüksek dozda mı tutacağı? Yoksa, orta düzey bir kalite de mi oyunu geliştiriceklerini merak ediyoruz.

Vertigo filminin konusu ise şu şekilde,

San Francisco'da dedektif olan Scottie Ferguson bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramaz ve kendisinde yükseklik korkusu başlar. Polisliği bırakan ve özel dedektif olma kararı alan Scottie'yi, eski okul arkadaşı Gavin Elster karısını takip etmesi için tutar. Scottie, genç kadının peşinden San Francisco'ya geri dönüş yapar. Arkadaşının anlattıklarına göre eşi bazen sanki içine kapanıyor, alışık olmadık davranışlar sergilemektedir. Scottie arkadaşının karısı Madeleine'i izlemeye başlar. Gerçekten de kadın garip davranmakta, bir resim müzesindeki özel bir resim önünde, resme bakarak saatlerini harcamaktadır. Dedektif sonrasında resimdeki kişinin geçen yüzyılda yaşayan bir asilzade kadın olduğunu öğrenir. Madeleine ise tamamen bu kadını kendine örnek almakta onun gibi giyinmekte, onun gibi olmaya çalışmaktadır, hatta onun yaptığı gibi intihar etmek istemektedir. Scottie olaylara derinlemesine inince kendi akıl sağlığı da bozulmaya başlamıştır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2018 17:07
vertigo bir korku filmi değil bir gerilim filmi...dolayısıyla oyun amnesia gibi direk korkutmaya yönelik bir oyun olmayacaktır.ha gerile gerile oynarız belki o ayrı...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2018 13:21
Film mükemmel bir film izlemeyen varsa öncelikle mutlaka izlesin. Oyunu acaba nasıl olacak syberia ve still life ile hikaye anlamında güzel işler yapan bir firma umarım güzel bir oyun ortaya çıkar merakla bekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alfred Hitchcock'ın efsane filmi Vertigo bu sefer oyun oluyor
İlginizi Çekebilir