Alien'ın ilk filmi aslında çok farklı bir şekilde bitecekti

Hürcan Köse 4.04.2017 - 11:24
R.I.P.ley
Alien serisi ve özellikle de ilk Alien filmi, bilim-kurgu ve korku filmleri adına atılmış çok büyük bir adım olmasına rağmen aslında bir diğer yönü ile de hayli önemli bir filmdir. Sinema dünyasının en cesur ve sağlam kadın karakterlerinin başında gelen ve Sigourney Weaver tarafından canlandıran Ellen Ripley'i bizlerle tanıştırmıştır.

Ridley Scott geçtiğimiz günlerde Entertainment Weekly'ye verdiği bir röportajda ilk Alien filmi hakkında bir itirafta bulundu. Usta yönetmen ilk filmin sonunda aslında Ripley'in Alien tarafından vahşice öldürüleceğini ancak sonra bu fikirden zorla da olsa vazgeçilmiş olduğunu belirtti.

Alien'ın ilk filmi aslında çok farklı bir şekilde bitecekti
"Alien'ın içeri geleceğini, Ripley'in onu zıpkınlayacağını ve bunun pek bir işe yaramayacağını, bunun üzerine de maskesini kırıp kafasını koparacağını düşünmüştüm. Kaptan Dallas'ın 'Benden bu kadar' dediği sahneyi anımsatmış olurdu."

Durum böyle olsaydı diğer Alien filmleri nasıl ilerlerdi, ne olurdu insan gerçekten tahmin edemiyor. Bu fikirden vazgeçmesini de Fox zorla sağlamış aslında. Sahnenin böyle çekileceği ortaya çıkınca birkaç saat sonra bir Fox yönetim görevlisi gelip böyle bir son olursa Ridley Scott'u kovacağını söylemiş. Böylece bu fikir de tarihe karışmış.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 21:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakande84
hakande84 5.04.2017 09:52
Çok çok daha iyi olurdu. Böyle filmlerde hep insanlar sağ kalıyor. Değişik bir son yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2017 11:42
Vallaa daha iyi olurdu bence.Bak 3. bölümde konu kalmayınca remake 1 gibi bişey oldu.4. bölüm aman Ripley'i geri getirecez derken büyük bir fiyasko oldu.Bence prometheus ve yeni covenant Ripleysiz de bişeyler yapılabileceğini gösterdi.İlla güzel ve çirkin savaşı olmasına gerek yok alienda
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alien'ın ilk filmi aslında çok farklı bir şekilde bitecekti
İlginizi Çekebilir