1/3

Alienware Aurora ALX R2

Hasan Uğur Nayır 4.05.2012 - 19:47
Alienware'ın masaüstü sistemine genel bir bakış!
PC oyuncularının birçoğu yüksek sistemde rahat oyun oynamak ve işlerini görmek isterler. Bu konuda Alienware, kullanıcılara farklı ve özel sistemler sunuyor. Birçok oyuncunun rüyalarını süsleyen sistemler yapıyor. Yüksek donanıma sahip olan bu sistemler sadece özellikleri ile değil, ayrıca özel tasarımlı kasaları ve ekipmanları ile de dikkat çekiyor. Merlin’in Kazanı test merkezini Alienware’ın masaüstü PC’lerinden biri ziyaret etti ve biz de bu sistemi inceleme fırsatını yakaladık.

Uzaylı istilası

Bize ziyarete gelen Alienware ilk olarak kasası ile dikkat çekiyor. Kasa gerçekten çok hoş yapılmış. Uzaylı simgesi kasanın ön tarafında yukarıda duruyor. Bu düğme kasanın ön panel kapağını açıyor. Diğer yandan kasanın üstünde havalandırma kapakları var. Bu kapaklar kendi yaptığınız ayara göre açılıp, kapanıyor. Bu kapakların en öndeki kısmında, kasanın üstünde içeri doğru gizlenmiş olan USB bağlantıları ve girişler yer alıyor. Böylece takılan bir USB, dışarı doğru değil, içeri doğru duruyor. Bu durum bazı zamanlar kasaya takıp da, kasanın dışına taşan USB’lere yanlışlıkla çarpama gibi durumları ortadan kaldırıyor.


Güç düğmesi de yine bu bölüme konulmuş. Ancak düğmenin yeri pek hoşuma gitmedi. Daha belirgin bir şekilde ön panele konulabilirmiş. USB hafıza takarken, yanlışlıkla basıp bilgisayarın kapanmasına sebep olabilir. Kasanın en arkasındaki kapak ise kasanın yan tarafını açmaya yarıyor, ama bu kapak kasanın arkasındaki ufak bir kol yardımı ile kilitli durumda. Bu kilidi açıp, kapağı havaya kaldırınca kasanın yan tarafı açılıyor.