Allen Adham, Blizzard'a geri döndü, ipleri tekrar eline aldı!

Onur Güner 13.12.2016 - 19:07
Şimdi onlar düşünsün
Bu yıl içerisinde Blizzard ile alakalı bir çok üzücü haber yapmış ve aralarında Chris Metzen, Craig Amai ve Rob Pardo gibi isimlerin de aralarında bulunduğu bazı isimler bildiğiniz gibi şirketten ayrıldığını söylemiştik. En çok World of Warcraft kanatından darbe yiyen Blizzard ise bazı planlarını askıya almış ve yeni ekip üyeleri bulma arayışına girmişti. Ayrıca şirketten ayrılan bazı kişilerin Blizzard'a rakip olabilecek ayrı bir şirket de kurması tabii ki akıllara acaba şimdi ne olacak sorusunu getirmişti. Bir süredir bu konuda sessizliğe bürünen şirket sonunda bombayı patlattı. Zira şirketten yapılan açıklamaya göre şirketin 3 kurucusundan birisi ve World of Warcraft'ın babası olan Allen Adham'ın tekrar şirkete geri döndüğü ve ipleri eline aldığı söylendi. Bildiğiniz gibi Allen Adham, üniversiteden yakın sınıf arkadaşları Michael Morhaime ve Frank Pearce ile beraber eğitimlerini tamamladıktan sonra Blizzard'ı kurmuş ve World of Warcraft'ı oluşturan ekibin liderliğini üstlenmişti.

Allen Adham, Blizzard'a geri döndü, ipleri tekrar eline aldı!
Adeta oyunu tek başına tasarlayan ve bugünlere getiren Allen, şirketteki görevini bittiğini ve emekliye ayrılacağını söyleyerek 2004  yılında şirketten ayrılmıştı. Ancak görünen o ki ünlü kurucu tam 12-13 yıl aradan sonra şirketine geri dönmek istemiş. World of Warcraft'ın ünlü oyun yönetmeni Tom Chilton henüz tam olarak ne olduğu bilinmeyen farklı bir projeye geçmiş ve haliyle WoW iyice yetim kalmıştı. Ancak tekrar göreve gelen Allen Adham, World of Warcraft'ın başına geçerek oyun ile alakalı askıya alınan planları da hemen tekrar gün yüzüne çıkarmış. Eee bir baba, evladının yetim kalarak kötü günler geçirmesini ister mi? Ayrıca çıkan söylentilere göre ünlü kurucu sadece WoW ile ilgilenmeyecekmiş. Söylentilere göre Allen bütün evlatlarının başına geçmiş.

Yani bu demek oluyor ki ünlü kurucu, StarCraft, Diablo ve World of Warcraft'ın başına geçmiş. Ayrıca yine çıkan söylentilere göre Blizzard'ın üstünde çalıştığı farklı projelerde de yönetimi Allen Adham almış. Umarız bu gelişme hem bizler hem de Blizzard için iyi olur.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 23:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2016 18:40
Ulan diablo yu ben tek başıma adam ederim elimde ekip olacak varsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2016 16:57
diablo dışında iyi gidiyor blizz hakkını vermek lazım. Diablo da iyi aslında ama çoğu kişi (ben dahil) exp beklerken necro pack olayı hayal kırıklığı yarattı. Gerçi ekip değişikliği yüzünden böyle oldu..

Blizz şu an WoW, OW ve HS ile parayı götürüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 14.12.2016 08:21
Aha Buraya yazıyorum Chris Metzen de dönecek Blizzard bırakılmaz ara verilir :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2016 07:39
kanatından
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2016 06:56
çok ilginç
Kalan Karakter: 300 Gönder
Allen Adham, Blizzard'a geri döndü, ipleri tekrar eline aldı!
İlginizi Çekebilir