1/2

Allods: Asiller Tahtına yükseliyor...

Merlinin Kazanı 1.04.2013 - 15:04
Yeni güncelleme ile değişen dünyalar
Betası duyurulduğunda, açılana kadar günleri saymıştık. Haftalar, günler, saatler geçmiş; biz ise bu arada sızan bilgilerle avunarak heyecanlanmıştık. Videolarını defalarca izlemiş, belli belirsiz bir sonuca varmayacak da olsa tartışmalara girmiştik.

En sonunda betası çıktığında, Türkiye’de hemen hemen her bilgisayarın kaldırabileceği bir oyunla karşılaşmış, tamamen Türkçe menüsü ve beta olması sebebiyle yarım yamalak Türkçeyle yazılmış görevleri karşısında dehşete kapılmış, tam sürümü hazır olduğunda da Allods’u her gün oynayacağımıza dair ant içmiştik.

Allods: Asiller Tahtına yükseliyor...
26 Nisan 2011’de Allods çıktığında oyuncularımızın oyunu indirme pahasına sunucuları çökerttiğine de şahit olduk. Bir de tadından yenmeyecek o tatlı Allods DVD’leri dağıtıldığında, elden ele, çocukluğumuzdaki “taso” misali dolaştığına şahit olmuştuk.

O zamandan bu yana, Türk oyuncularının gözdesi olmaktan şaşmayan Allods’u oynuyoruz.

Geçmiş zaman hikayesi: İlk Bakış
“Sarnaut gezegeninde her şey güllük gülistanlık, tarlalarda tırpanlar ve öküzler, sofralarda kasa kasa biralar, şehirlerde şenlikler eksik olmaz, Ork ve insan yavruları kutu kutu pense oynar, elfler ile goblinler birlikte pasta yaparlarmış.

Günlerden bir gün Junas adlı insan ırkı ortadan gizemli bir şekilde kaybolmuş ve bir Ork büyücüsünün June Tapınağına girmesiyle savaş patlak vermiş. Aro ve Ork ırkları arasında geçen savaş, Aro’nun galibiyetiyle sonuçlanmış. Aro ırkının kazanmasını sağlayan iki büyük büyücü rekabete girmişler, ne demişler iki karpuz bir koltuğa sığmaz... Her neyse, büyücüler aralarında bir düelloya kalkışmışlar ve kaybeden büyücü Nezeb, çöle sürgüne gönderilmiş.

İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Nezeb, çölde Ugra adında bir ırkla karşılaşmış ve onların lideri oluvermiş. Arkasına Ugra ordusunu alarak Kanian ve Xadagania topraklarının bir kısmını ele geçirmiş.

Böylece Kanian ve Xadagania arasındaki sonsuz savaşlar başlamış. Bu savaşlar beraberinde büyük felaketlere yol açmış ve en sonunda gezegenin parçalanmasına sebep olmuş ve bu uzayda yüzen ada yani Allods denilmiş...”

Kısaca bahsettik Allods’un hikayesinden, sanki diğer MmoRpglerden biraz fazla, seyreltilmiş haliyle, esinlenilmiş gibi.

Allods: Asiller Tahtına yükseliyor...
Evet, aslında hala forumlarda tartışmalarının sürdüğü bir konu bu…

Allods iyi bir alternatif mi? Yoksa Allods kendi için konusu vesairesi oldukça orijinal bir oyun mu?
World Of Warcraft yanlıları, Allods yanlıları derken, bu tartışmada forumları minik adalara bölmüş durumda.

Diyoruz tabii ama içini boş bırakmayacağız. 2011 yılından beri oynanan Allods’un pet sistemleri zindanları, PvP meydanları olsun, her birinin fazladan bir detayı var, herkes hatırlıyordur ilk 20 level’ın ne kadar karmaşık geldiğini ya da Öfkeli arının gazabının ne kadar fena olduğunu. Açıkçası, şu ilk 20 seviyenin tadı başka oluyordur.

İtilaf ve İttifak devletleri her birinde 3’er ırk olmak üzere oyunda toplam 6 ırk ve bu ırklar da kendi içlerinde ayrılarak toplamda seçebileceğimiz 27 sınıf var ve daha bitti mi? Bitmedi! Bu sınıflarda kendi içlerinde mesleklere ayrılıyorlar ve artık matematiğimizin yetmediği miktarda farklı karakter yaratabiliyoruz.