Alman politikacıdan espor açıklaması: "Espor terimini yok etmeliyiz."

Korhan ONUK 4.12.2018 - 15:22
Espor, spor mudur?

Espor terimi ortaya çıktığı zamanlardan bu yana hep tartışmalara sebep olmuştu. Dönem dönem yapılan açıklamalarla, esporun bir spor dalı olmadığı konusunda fikirler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bugün Almanya'dan ise benzer bir açıklama geldi. 

Alman politikacı espor terimini yok etmek istediklerini söyledi

Hessen Eyaleti'nin İçişleri ve Spor Bakanlığı görevini üstlenen Peter Beuth espor ile ilgili enteresan bir açıklamaya imza attı. 51 yaşındaki politikacı, espor terimini  yok etmek istediklerini söyledi. Beuth; "Espor teriminin spor ile alakası yok. Bu terimi yok etmemiz gerekiyor. Baş parmağı ve işaret parmağını hareket ettirmenin nasıl spor olarak görüldüğünden emin değilim, ekranda bir şeyleri hareket ettiriyor olsa bile. Bizler çocuklarımızın sahalara ve spor salonlarına gitmesini istiyoruz. Oyun oynamanın kendine göre bir değeri var. Ancak oyun oynamak bir spor organizasyonuna dahil değildir ve kendini hak etmediği bir ünvanla tanıtıyor. " şeklinde açıklamada bulunmuş.

Peter Beuth'un bu açıklamasının en büyük nedeni, Almanya'daki mevcut koalisyonun esporu kabul etmeye hazırlanması. Böylece oyuncular ve espor organizasyonları belli haklara sahip olabilecek. İnsanlar kendi takımlarını ve klüplerini kurabilecek, Almanya yasalarında geçtiği üzere yardımlardan ve imtiyazlardan yararlanabilecekler.

Alman politikacının açıklamasına oyun dünyasından nasıl tepkiler gelecek henüz bilmiyoruz. Ancak espor tartışmalarının daha uzun süre tartışılacağı da bir gerçek. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, espor hakkı olmayan bir ünvanı mı kullanıyor?

Yorumlar 31
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2018 22:34
gerici alman hükümeti (!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2018 19:08
Bir arkadaş satrancın spor olmadığını iddia etmiş. O zaman açıklar mısın spor nedir ?
Sadece bedensel harekete dayalı olan sporlar mıdır?
Bence öncelikle şunu idrak etmek gerekiyor: Spor bence hayatı idame ettirme haricinde yapılan bir kavram. Espor a bende katılmıyorum ama satranç kesinlikle spor.
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2018 12:33
Evet arkadaşım spor bedensel hareketlere dayalı aktivitelerdir.Dolayısıyla satranç spor falan değildir.Daha önce bir yorumumda da belirttim o zaman üniversite sınavlarına da spor diyelim mantıklı mı?İçinde strateji öğeleri barındırması ve/veya rekabet olması bir aktiviteyi spor yapmaz.
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2018 16:27
onlara hobi deniyor yalnız, fakat ilk söylediğine katılıyorum, spor kelimesi hakkında fena bir kavram karmaşası var ortalıkta
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 19:16
E-spor spor değil ise satranç oynamak ya da atış yapmak da spor değildir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakande84
hakande84 5.12.2018 11:39
E-Spor tabii ki gerçek anlamda bir spor değil; fakat bu açıdan bakıldığında satranç da spor değil. Dolayısıyla burada sportif . bir faaliyet olmasa da bir rekabet söz konusu. Dolayısıyla belki spor olarak tanımlanmasa bile ortada bir müsabaka olduğu gerçeği var; ama evet. Sportif bir faaliyet değil. Koşmuyorsun, hareket etmiyorsun, saatlerce LOL oynayarak kilo veremez, aksine kilo alırsın. Burada anlam karmaşasını giderip, daha sonra karar vermek lazım. Spor, vücudu aktiviteye sokan işlemlerin tümü müdür? Yoksa rekabeti olan her şey bir spor mudur? Veya buna başka bir ad mı verilmeli? Misal E-Müsabaka mı denmeli? Saçma geliyor biliyorum; ama ortada bir anlam karmaşası uzun yıllardır var.
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 18:47
satranca kim spor diyor ki? spor fiziksel aktivite demek. Kendi başına koşmaya çıktığında spor yapmış oluyorsun mesela. Ya da spor salonuna gidip ağırlık çalıştığında. İçinde rekabet olması o aktiviteyi spor yapmaz. O zaman üniversite sınavlarına da spor diyelim milyonlarca kişiyle rekabet ediyorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 16:27
bu adam gerçekten malmı yoksa taklitmi yapıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alman politikacıdan espor açıklaması:
İlginizi Çekebilir