Almanya da şans kutularını yasaklamak için yasa hazırlanıyor

Mehmet Atilla Turan 7.02.2018 - 20:01
İşler ciddileşmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl büyük bir olaya neden olan şans kutuları, şu sıralar çoğu çevrimiçi oyunda bulunuyor. Daha öncesinde Hawaii ve Amerika'da da masaya yatırılan bu konu, çokça tartışılmıştı. Özellikle genç yaştaki oyuncuları kumara teşvik ettiğinden dolayı sıkça konuşulan bu konu, şimdi ise Almanya'nın gündemine girdi.

Almanya, en azından gerçek parayla kumar oynanmasını kesmek istiyor

Almanya bazlı Welt gazetesine göre Hamburg Üniversitesi, yaptığı araştırmada kumar elementlerinin video oyunlarında gün geçtikçe arttığını belirtiyor. Her ne kadar oyun endüstrisinin bir parçası olsa da oyunculara zarar verdiğini de açığa çıkardı. Sorunun en azından gerçek parayla değil de, oyun içinde kazanılan para sistemleri ile yapılmasını daha mantıklı bulan Almanya, yakın bir zaman içerisinde bu konuyu diğer ülkeler ile konuşacak. Ülkelerin arasında Almanya ile ilişkileri sıkı olan Belçika, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.

Oyunlarda bulunan şans kutularının kumar olup olmadığını tamamen anlamak için Mart ayında Almanya tarafından soruşturma başlatılacak. Eğer yasadan geçerse Almanya'daki oyuncuların çoğu bu durumdan etkilenecek ve oyun endüstrisinin büyük rollerinden biri tamamen kapanacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 03:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2018 02:11
ow gibi mi lootbox yoksa star wars gibi mi arasında dağlar kadar fark var
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2018 22:00
Umarım yasaklanır ve biter şu para ile kutu satma olayı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2018 21:52
ulan kumar işte neyin davasını yapıyorsunuz,para veriyorsun ve daha iyi birşey kazanmak için şans oyunu oynuyorsun jackpot,hala tartışılcakmışda bilmem nede
Kalan Karakter: 300 Gönder
Almanya da diğer ülkeler gibi şans kutularını yasaklayabilir
İlginizi Çekebilir