Almanya'da genel seçimlere katılacak partilerin en büyük vaadi; eSpor!

Onur Güner 8.07.2017 - 15:46
Hedef kitle gençler
2Dünya eSpor'u artık ciddi anlamda gelişmiş durumda. Ama özellikle son zamanlarda Türk eSpor'u da gelişmek konusunda büyük bir atağa geçti. Artık resmi spor dalı olarak görülmeye başlanan eSpor, ülkelerin seçim vaadleri arasına da girmeye başladı. Zira bunun ilk örneği ise Almanya. 24 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşecek genel seçimler öncesi parti liderleri yavaş yavaş seçim çalışmalarına başladılar. Bunlardan birisi de Almanya'nın ana muhalefet partisi Sosyalist Demokrat Partisi (SPD) tarafından yapılan açıklamada, ''Genç Alman vatandaşlarımızın eSpor'a olan tutkusunun farkındayız. İnanıyoruz ki eSpor gelecek için çok önemli bir spor dalı. Şayet iktidara gelir isek, eSpor ve sporcu koşullarını iyileştirecek ve geliştireceğiz. Gerekirse federasyon bile kurarız.'' açıklaması yaptı. Tabii ki bu açıklamalara ise gençlerden çok olumlu tepki geldi. Bu tepkilerden kendilerine pay çıkarmak isteyen ülkenin şu anki başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği (HDB) de eSpor ile alakalı bir başka açıklama yaptı.

Almanya'da genel seçimlere katılacak partilerin en büyük vaadi; eSpor!
İktidar partisi ise yaptığı açıklamasında, ''Video oyunlarının günümüzdeki yerinin ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Herkes bilsin ki, HDB partisi olarak ülkemiz eSpor'unu pozitif olarak destekleyecek ve büyüteceğiz. eSpor için gereken bütün olumlu koşulları sağlayacağız.'' ifadelerini kullandı. Böylelikle siyasi partiler eSpor'u siyasete karıştırmış oldular. Bakalım bu duruma diğer ülkelerdeki partilerde katılacak mı bekleyip göreceğiz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce eSpor'un siyasete karıştırılması doğru bir şey mi?
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 18:09
Çökmenin eşiğinde olan ülkelerde olacak şey değil tabiki.Sadece gelişmiş modern ülkelerde görülebilecek vaadler.
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2017 19:57
öyle bir konuştunki sanki eskiden ülke harikaymış gibi :D en azından tuz için kuyruk beklemiyoruz biraz optimist ol XD
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silmak
Silmak 8.07.2017 22:13
yakında site yasaklama ile yetinmeyip komple yurtdışı internete ulaşımı yasaklasak şaşırmam, hatta yasaklı oyunlar listesi yapılıp çeşitli popüler oyunlar yasaklansa (bir şekilde) yine şaşırmam, adamlar neredeeee biz neredeyiz, hayırlısı.
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2017 11:57
evet adamlar kendi ülkesini düşünüyor, her koşulda destekliyor, biz özentiyiiiiiz, özentiyiiiz. Adamlar nerdeee biz nerdeeeee!!
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2017 02:24
gençlik ve spor bakanlığının varlığından haberdar olmayan adam : Silmak
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 18:33
söyle o zaman desteklediğin partiye oylarını arttırıp iktidar olsun gelsin her eve fiber getirsin :)
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 18:32
dimi adamların muhalefeti espor vaat ediyor :) bizimki yandaşlık yapıyor,öbürüde ecevitçilik oynuyor...
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 18:31
dimi ilk uçağı halbuki biz yapacaktık,hatta arabamız bile vardı,2017 araba üretemiyoruz,o zamanlar arabımızı kimler neden üret(e)memişki acaba ?
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 03:04
keşke ölsen
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 9.07.2017 01:24
Öncelikle dakika bir gol bir her haberin altında siyaset yapma rekoru kırmada ülkemiz az okuyan, az düşünen ama çok konuşan gençliğinin üstüne yoktur hiçbir zaman için.

Site her ülkede yasaklanır arkadaşım, lafta demokrasi beşiğiyim diye geçinen ABD de bile ve Almanya'da bile. Hatta onlar yasaklamakla kalmaz zorla kapattırırlar. Bizden level olarak daha ilerideler anlayacağın. Burada yazsam zorla kapatılan siteleri, burdan fizana yol olur...

Adamlar siteleri istedikleri gibi manipüle edebiliyorlar. Kendilerinden habersiz kuş uçuramaz bu siteler, öyle özgürlük falan ancak cahil kesme yutturulan haplardır. Facebook, Twitter vs. gibi siteler kendi yayınladıkları senelik bildirimlerde her sene ABD devletine bilgi ve rapor verme zorunluluğu olduğunu dile getirmekte, sıkıyorsa vermesin. ABD bu siteleri parmağında oynatıyor, bu siteler sayesinde istediği manipülasyonu yapıyor, ama bu tür sitelere yaptırım geldiğinde bizim pek bilgili genç kesimimiz hiçbir şey bilmeden DEMOĞRASİİİ, ÜZGÜRLÜK diye havanda su dövmeye başlıyor. Gerçek aydın kesim ise "SEVİNDİM YASAKLANMASINA, YANLIŞ ve MANİPÜLATİF BİLGİ KAYNAĞI İDİ" diyebiliyor açık yüreklilikle. İşte gerçek aydın olan kişi olayların farkında olan kişidir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2017 08:56
Türkiye de böyle bir durum olsa ilk açıklama sayın Cumhurbaşkanından geldi : Eyy Türk gençliği! sizin video oyunu diye tabir ettiğiniz zımbırtılar varya hani işte onların ilk mucidi sizin atalarınızdır örnek mi istiyorsun Ya-Hak! diyerek ok fırlatan ecdadına bak itemini yükseltmek Osmanlı dada vardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2017 08:46
Bizimkiler Fark Ederlerse Faiz Vergi Koyar Oynatmazlar Vallahi Kimse Fark Ettirmesin Oyun Oynarken de Vergi vermiyelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2017 23:31
sanki oy verenler ile seçiliyor,seçilse bile ne hikmetse batı ülkesinde,politika hiç değişmiyor,bayrağı alan kaldığı yerden devam ediyor en basist örneği almanya ve amerikadır herhalde,almanyanın avrupayı avucunun altına almasıda ayrı bir kopuş,büyük şeylere gebe artık dünya...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Almanya'da genel seçimlere katılacak partilerin en büyük vaadi; eSpor!
İlginizi Çekebilir