Amazon, Steam'e rakip olmaya hazırlanıyor

Eren Eroğlu 8.10.2021 - 17:34
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Twitch sızıntısı, Amazon'un 'Vapor' isimli bir uygulama ile Steam'e rakip olabileceğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde, Amazon'a ait bir canlı yayın platformu olan Twitch'in uğradığı saldırı sonrası, ünlü Twitch yayıncılarına yapılan ödemeler ve Twitch kullanıcılarının hesap bilgileri de dâhil olmak üzere bir sürü bilgi sızdırılmıştı. Sızdırılmış olan verilerin kapsamlı araştırması hâlâ sürüyor olsa da, Twitch'in saldırıya uğramasının bir sonucu olarak paylaşıldığı söylenen çeşitli iddialar da mevcut. Bu sızıntılardan en ilgi çekici olanı ise, Amazon'un 'Vapor' adında, Steam'e alternatif bir PC mağazası üzerinde çalıştığından bahsediyor.

Amazon, Steam'e rakip olmaya hazırlanıyor olabilir

Vapor ile ilgili ayrıntılar, Twitch platformunda gerçekleşen sızıntıdan alındığı iddia edilen, 125 GB veri içeren bir 'torrentten' geliyor. Bu verilerin içerisinde, Vapeworld isimli benzersiz bir Amazon oyunu için kod içeren dosyalar olduğundan da bahsediliyor. Vapeworld'ün bir 'sanal sohbet odası' oyunu olduğuna inanılıyor ve Amazon'un mağazası için tasarlanmış olduğu söyleniyor. Ayrıca dosyalar, Vapor hakkında da bazı küçük bilgiler içeriyor.

Amazon, Steam'e rakip olmaya hazırlanıyor olabilir

Steam'in mağaza vitrini için oyun indirmelerini nasıl ele aldığını göz önünde bulunduracak olursak; Steam kullanıcıları bir oyunu indirdiğinde, oyunun dosyaları, kullanıcının depolama sürücüsündeki Steam dizinine girer. Sızdırılmış olan Twitch dosyalarında ise Amazon'un Vapor isimli mağazası bu şekilde tespit edilmiş. Vapeworld oyunu, sanki bir Vapor kullanıcısı oyunu Amazon'un mağazasından satın almış ve kurmuş gibi gösteriliyor. Bir Vapor alt dizinine kurulduğu gözüken oyun, Amazon'un yeni bir oyun mağazası üzerinde çalışıyor olabileceğini, gözler önüne seriyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 03:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2021 18:59
hiç kimse bir steam olamaz. bunu böyle bilin epic yıllardır beleşe oyun veriyor ne oldu ne değişti? 250 tane oyunum var 1 tanesine para vermedim hala :D herkes beleşe tamah etmez. herkes 3. dünya ülkesi değil.
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2021 09:23
Dedi; steam'i övüp, 250 adet beleş oyunu da almaktan geri kalmayan insan :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2021 21:37
Önce new world'ü toparlasınlar da bir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon, Steam'e rakip olmaya hazırlanıyor
İlginizi Çekebilir