Twitch sızıntısı! Türk yayıncılar ne kadar kazanıyor?

Merlinin Kazanı 6.10.2021 - 14:19
Twitch sızıntısı yaşandı ve yayıncı kazançları ile birlikte Twitch platformunun 2019 - 2021 tarihleri arasındaki tüm verileri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz saatlerde çok büyük bir Twitch sızıntısı olduğu ortaya çıktı ve platformuna dair önemli bilgiler yayınlanmaya başladı. Gelen haberlere göre en büyük yayın platformlarından biri olan Twitch veri tabanında büyük bir sızıntı meydana gelmiş durumda. Hatta bu sızıntının 125 GB'dan çok daha fazla olduğu da belirtilmiş. Sızdırılan veriler arasında kullanıcı bilgileri, şifreleri dışında "yayıncılar ne kadar kazanıyor?" sorusunun cevaplandığını da görüyoruz.

Twitch sızıntısı, birçok veriyi ortaya koyuyor!

Twitch sızıntısı! Türk yayıncılar ne kadar kazanıyor?

İlk olarak 4Chan üzerinde sonrasında ise Torrent sitelerinde ortaya çıkan dosyaların ardından bu sızıntının yaşandığı anlaşılmış. Veri tabanının kimler tarafından ele geçirildiği ya da sızıntının etkileri hakkında henüz Twitch ekibinden bir açıklama gelmedi. Fakat başta da belirtiğimiz gibi kullanıcı bilgileri dışında yayıncı bilgileri ve kazançları konusunda da büyük sızıntılar olduğu belirtilmiş. Bu bağlamda kullanıcıların şifrelerini değiştirmesi ve çift doğrulama sistemine geçmeleri de tavsiye ediliyor. Hatta Twitch üzerinden kullandığınız şifreleri başka platformlarda da kullanıyorsanız onları değiştirmenizi de tavsiye ediyoruz.

Ağustos 2019 ve günümüz arasındaki dosyaların sızdırıldığı belirtilmiş. Bu dosyalar arasında biraz önce saydığım bilgiler dışında yorum geçmişi ve ödeme raporları da yer alıyor. Yine site tarafından kullanılan dosyalar, Twitch'e ait olan mülkler ve Amazon'un üzerinde çalıştığı farklı proje bilgileri de bu dosyalar arasında bulunuyor. Hatta firmanın ara ara dedikoduları ortaya çıkan ve Steam'e rakip olacak yeni platformuna dair bilgilerin bu sızıntılar arasında olduğu da belirtilmiş. Vapor kod adlı bu sistem ile Steam ve Epic Games Store sistemlerine rakip bir uygulama üzerinde çalışan Amazon'un konu hakkında yapacağı açıklama ise büyük bir merakla bekleniyor.

Twitch'te Türk yayıncılar ne kadar kazanıyor?

Tabi ödeme bilgilerinin dosyalar arasında yer alması sebebiyle büyük yayıncıların ne kadar kazandığıyla ilgili araştırmalar da başlamış. Sızıntılar sonucunda hem globalde hem de Türk yayıncıların ne kadar kazandığı bilgileri ortaya çıkmaya başladı. Bağlantı Hatası isimli Twitter hesabı ise bu dosyalar arasından Türk yayıncıların kazançlarını listelemiş. Listeye baktığımızda Elraenn, Kendine Müzisyen, Wtcn ve Pqueen gibi popüler yayıncıların 2019 Ağustos - 2021 tarihleri arasındaki toplam kazançlarına yer verildiğini görüyoruz. Tabi bu konuda yapılan kesintiler ve doğruluk oranı gibi bir bilgi henüz verilmiş değil, bunun da altını çizelim. Sızdırılan listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

GÜNCELLEME: Bağlantı Hatası hesabı yaptığı açıklama ile sızdırılan listeyi KVKK ve GDPR kurallarını ihlal etme gerekçesi ile kaldırma kararı aldıklarını belirtti.Yapılan açıklama şu şekilde;

Sızdırılan bilgiler sonucu global tarafta Twitch tarafından en çok ödeme alan yayıncıların listesi ve kazançları ise şu şekilde;
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2021 02:25
Devir vasatlığın ve cahilliğin devri olduğu için şaşırtmadı bunlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2021 15:19
beşyüzbin dolar hey gidi hey be.sorsan acımızdan ölüyoz derler bide.derhal vergi kesile
sen benim gençlerimi ekrana kitleyeceksin,o gençler kendini keşfetmeyecek,ne bedenen ne ruhen
ne bilgi donanım yönünden.ondan sonra benim ülkem bundan olumsuz etkilenecek? sen para kazanacan diye
yok öyle iş.
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2021 02:58
07:31 He değil canım parasını alıp izlettirmemek herhâlde amacı. Adam ne kadar izlenirse o kadar çok para kazanacak sen kitlemek değil amacı diyorsun. Eğer eğitim yayını izlemiyorsa ki bu listedekilerin hiç biri öyle bir yayın yapmıyor, tamamen boş ve düşük seviye için yayın yapılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 07:33
Ve ayrıca eğer ülkeye bunun zarar verdiğini düşünüyosanız biraz uyanmanızı ve gözünüzü açmanızı rica ediyorum
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 07:31
Yayıncıların işi onları ekrana kitlemek yada onların kendilerini keşfetmelerini engellemek değil aksine çoğu kişi kendini orda keşfediyo ne yapmak istediğini nasıl hissettiğini anlıyor vergi de veriyorlar hemde çok fazla ayrıca bence sizin gibi olacaklarına ordan birşeyler öğrenmeleri çok daha iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 23:53
Ne kazandıkları umrumda değil,bir kuruş dahi vermemişimdir hiçbirine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 23:12
KnowNothingTV'ye siz de benim kadar üzüldünüz mü?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2021 18:44
Hemen yayıncılığa başlamak lazım.
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 09:08
Zaman kaybetme o zaman, hemen başla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch sızıntısı! Türk yayıncılar ne kadar kazanıyor?
İlginizi Çekebilir