Amazon sunucuları çöktü, pek çok oyun ve platform bağlantı sorunu yaşıyor

Murathan Özlü 8.12.2021 - 16:10
Amazon Sunucuları çöktü, dünden beri bağlantı sorunları yaşayan sunucular sebebiyle Instagram gibi platformlara ve popüler oyunlara erişim sorunu yaşanıyor.

Amazon sunucuları çöktü. Amazon Web Services, Instagram'dan Valorant'a kadar çeşitli sosyal medya platformları ve oyunların sunucu altyapısını oluşturan Amazon sunucuları dün çöktü. Amazon Prime Gaming  ile ülkemizde de bulunan Amazon sunucularının çöküşü Epic Games Store gibi platformları da etkilemiş. Downdetector sitesinden ulaşılabilecek olan liste oldukça uzun.

Amazon sunucuları çöktü, dün akşam saatlerinden beri platformlara erişim sorunu yaşanıyor

2019 yılında yayınlanan bir rapora göre dünyadaki oyunların yüzden 90'ından fazlası Amazon altyapısını kullanıyor. Listede öne çıkan ve sorundan en fazla etkilenen bazı oyunlar şunlar:

-League of Legends

-League of Legends Wild Rift

-PlayerUnknown's Battlegrounds

-Valorant

-Dead by Daylight

-Clash of Clans

-Destiny 2

Amazon sunucuları çöktü

Birleşik Krallık kaynaklı olduğu belirtilen problem hakkında açıklama yapan Amazon, sorunun kaynağının tespit edildiğini ve üzerinden çalışıldığını belirtti.  Çöken veya bağlantı sorunu yaşanan platformlar arasında Amazon Prime Video, Disney+, reddit gibi platformlar da bulunuyor.

Buna benzer bir problem geçtiğimiz aylarda tekrar yaşanmış, Facebook ve Instagram'a saatlerce ulaşılamamıştı. Metaverse ile iyice moda olan Web 3.0 kavramı tartışılırken, sunucu tekelinde olan Web 2.0 ile maalesef böyle problemler yaşanabiliyor.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2021 04:45
Zamanında Bezos ahımı almıştı. Böyle böyle, yavaş yavaş çıkıyor işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2021 20:26
balon şirket
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon sunucuları çöktü, pek çok oyun ve platform bağlantı sorunu yaşıyor
İlginizi Çekebilir