Amazon'un, resmi olarak Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Furkan Güler 26.02.2018 - 16:20
Tamamen Türkçe olan Amazon'a oldukça yakınız.

Dünyanın en büyük e - ticaret sitelerinden bir tanesi olan Amazon'un resmi olarak ülkemize gireceği tarih belli oldu. Türkiye gazetesinden Ömer Temür'ün haberine göre Amazon, Mart ayı sonunda büyük bir lansman ile Türkiye'ye girdiğini duyuracak. Yüzde 10 civarında pazarın altında bir komisyon oranı ile satışlara başlayacağı söylenen Amazon'un ülkemize giriş yapması bakalım kullanıcıları nasıl etkileyecek?

Amazon, Türkiye'ye ne zaman giriyor?

Lüksemburg merkezli olan Amazon Europe Core Sari'ye bağlı olarak faaliyet gösteren Amazon Turkey Services'in bekleme yapmadan Türkiye'de toptancı ve satıcılarla irtibata geçtiği belirtildi. Büyük tedarikçiler ile bir araya gelen firma, markette boy göstermiş markaların beklentilerini dinledi. Amazon.com.tr adı altında faaliyet göstereceği söylenen firma, Mart ayı sonunda tam olarak faaliyet göstermeye başlayacak.

Toptancı ve satıcılara "Mart ayı için hazırlıklı olun" çağrısında bulunan Amazon yetkilileri, aynı zamanda kendi kargo şirketini de kuruyor. Shipping with Amazon ismini alması beklenen kargo şirketi, müşterilerine kolaylık sağlayacak gibi gözükmekte. Sona geldiğimizde Amazon ülkemize girdikten sonra, ürün fiyatlarının iyi veya kötü yönde değişeceği oldukça belli durumda.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 22:08
fiyatların daha iyi olacağını sanmıyorum. olsa olsa bir üründe 100 tl farkeder. burası türkiye arkadaşlar boş hayallere kapılmayın :) amazona özel vergi bile çıkarır bunlar. 1 GPU al 1 tane de devlete al olur sonra fiyatlar ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
kots
kots 27.02.2018 14:45
Umarım analitik zekadan çok duygusal zekası ön planda kişileri işe alırlar yoksa kısa sürede Türkiye şartlarında dükkanı kapatıp giderler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 12:32
Bu ülke uygun fiyata alaişveriş yapmasina ızın vermez vatandaşina heycanyapmayın bosuna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 07:30
gelse nolacak ? ismi lazım değil dayar %20lik vergisi ötvyi kdvyi al sana 100 dolarlık şey olur 500 dolar
Kalan Karakter: 300 Gönder
RemaGX7
RemaGX7 27.02.2018 07:22
Sonuçta sistem olarak bulunduğu ülkedeki ürünleri satıyor tedarikçi yada toptancı firmaların. Zaten Türkiye de olan ürünleri internetten almamızı sağlayacak ki bu bence çokta süper bir olay değil. Sonuçta Amazon dan alışveriş yapmamızın sebebi genelde burada bulamadığımız ürünleri almak veya burada fazla kar elde eden kuruluşlar yerine sadece kendi olağan fiyatının TL karşılığını ve vergisiyle biraz daha ucuza getirmek. Burada ekstra vergi düzenleme falan derken bir fark olmayacak bence . Arkadaşlarında dediği gibi ucuz olsa her şey burada herkes alışveriş yapıp dışarıda satmaya çalışır ve bu olaya emin olun bir engel çıkar. En önemli meseleye gelecek olursak , Türkiye deki en büyük sıkıntı teknik servisler. MSI olsun , Viewsonic olsun , LG olsun hiç fark etmez çoğu kuruluşun ülkemizde kendi teknik servisi yok genelde anlaşmalı küçük kuruluşlar bakıyor servicepoint vb. Ekran kartımda coil whine var diyorsun bir sorun yok deyip geri gönderiyorlar. Monitörümde ışık sızması veya ölü pixel var diyorsun sorun yok yada 5 ölü pixel e kadar Türkiye de sorun sayılmıyor diyorlar kısacası ülkemizde teknik servis primleri kesilmesin diye ürün değişimi veya iade yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Fakat Avrupa ve Amerika da müşteri memnuniyeti daima ön plandadır. Amazon dan alışveriş yapıldığında yorumlarda da bakın birçok kişi çok memnun , değişim ve iade sorunsuz yapılıp hemen özür dileyerek yeni ürün ve ekstra çaba ve yardım gösterdikleri için. Bu yüzden Amazon USA veya DE çok daha önde ( Değişim ve iade sürecinde hiçbir sıkıntı çıkarmıyorlar )Türkiye ye geldiğinde teknik servis işine büyük ihtimal yine buradaki teknik servis bakacağı için alışverişi açıkçası Amazon US dan yapmaya devam edeceğim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon'un, resmi olarak Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu
İlginizi Çekebilir