AMBER Sanat & Teknoloji Festivali başlıyor!

Merlinin Kazanı 30.10.2013 - 11:10
Oyunların kalbi 1-10 Kasım arası Kadıköy TAK'ta atıyor!
2013'ün, oyunlarla ilgili en önemli etkinliklerinden biri AMBER Sanat & Teknoloji Festivali, 1-10 Kasım arasında, TAK'ta gerçekleşecek (Tasarım Atölyesi Kadıköy).

Hem Gamejam'lerin, hem sergilerin hem de öğrenci işlerinin yer alacağı etkinliğin 10 Kasım'da düzenlenecek GameSymposium isimli söyleşi kısmında, "Oyun üzerine yazmak" panelinde Merlin'in Kazanı editörü Mert Günhan'da yer alacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Game Lab (BUG) partnerliği ve Game Developers Turkey (GDT) organizasyonu ile gerçekleşecek etkinliğin planı ise şu şekilde:

GameJam 2-3 Kasım
Festivalin temasına uygun bir oyun geliştirme maratonu yapılacak, çıkan işler ise yine festival kapsamındaki oyun sergisinde paylaşılacaktır. Jam, BUG desteği GDT organizasyonu ile yapılmaktadır.

GameExhibition 4-10 Kasım
UCLA Game Lab’in, misafir kurum olarak katıldığı sergi çeşitli üniversitelerden öğrenci işlerine yer verecektir. Oyunların yanı sıra inteaktif sanat ve tasarım işleri de sergide bulunmakta.

GameSymposium 10 Kasım (14.00-19.00)
Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) tarafından düzenlenen AMBER GameSYMPOSIUM, oyun kültürü, üretim biçimleri ve çalışmaları üzerine bir dizi enformel söyleşiden oluşmaktadır. Geliştiricilerin, akademisyenlerin ve yazarların katılacağı bu oturumlar, oyunların teoride ve pratikte güncel karşılıkları ve disiplinlerarası temasları üzerine tartışacak, yeni medya eksenindeki duruşunu sorgulayacaktır. Sempozyumda yer alacak paneller:

•    Oyun Çalışmaları 101
•    Bir oyun üreticisinin dünyalı olarak portresi
•    Oyun üzerine yazmak
•    GeziJAM: Direnişin Tarihini Oyunlarla Tutmak


AMBER Sanat & Teknoloji Festivali başlıyor!
AMBER Sanat & Teknoloji Festivali başlıyor!
AMBER Sanat & Teknoloji Festivali başlıyor!
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 14:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMBER Sanat & Teknoloji Festivali başlıyor!
İlginizi Çekebilir