AMD AM5 platformu DDR5 ve PCIe 5'i destekleyecek

Ersin Kılıç 13.10.2021 - 13:49
AMD Ryzen serisinin 5.yıl dönümü için yayınlanan videoda gelecek planlarına dair birçok bilgi paylaşıldı.

AMD bildiğiniz gibi Ryzen serisi ile işlemci pazarına hızlı bir giriş yaptı ve bu serinin yeni modelleri ile birlikte yerini sağlamlaştırmayı başardı diyebiliriz. Beş yılı geride bırakan Ryzen ailesinin bu başarısı için özel bir video yayınlandı. "Ryzen'ın 5 Yılı" isimli bu videoda firmanın daha önce imza attığı yeniliklere değinildiği gibi gelecek planları hakkında da bilgiler verildi. 

AMD AM5 platformu DDR5 ve PCIe 5'i destekleyecek

AMD "Zen"in son beş yılına daha yakından değindiği bir video yayınladı. Bu videoda AMD Pazarlama Müdürü John Taylor ve AMD Teknik Pazarlama Direktörü Robert Hallock’ın şirketin performansı, verimliliği, paketleme yetkinliği, tasarım felsefesi ve daha fazlası üzerine konuştuğunu görüyoruz. Ayrıca videoda şirketin gelecek planları hakkında bilgiler de veriliyor.

İşte bu bilgilere göre AMD, yeni AM5 platformunda hem PCIe 5.0 hem de DDR5 belleği destekleyeceğini ve bu platformun 2022'de masaüstü bilgisayarlarımıza geleceğini onayladı. Ayrıca 3D V-Cache yongaları için gelecek yılın ilk ayları hedeflenirken yeni nesil AM5 platformunun en son Giriş / Çıkış ve bellek teknolojilerini destekleyeceği de belirtilmiş.

Robert Hallock, yaptığı açıklamada "2022 yılında Ryzen yeni bir platforma sahip olacak. DDR5, PCI Express Gen 5 gibi bazı önemli bileşenlere sahip olacak ve mevcut AM4 soğutucularıyla soğutucu uyumluluğu bulunacak." ifadelerinde bulunmuş.

AMD, bir süredir Zen 4 mimarisi için DDR5 desteği hakkında konuşuyor ancak yeni nesil platformunun PCIe 5.0'ı destekleyip desteklemediğini şimdiye kadar açıklanmamıştı. Firmanın en büyük rakibi olan Intel'in 12. nesil Alder Lake platformunda hem DDR5 hem de PCIe 5.0 desteğini kullanacak olması aslında bu doğrulama için bizi şaşırtmamış oldu diyebiliriz. Anlaşılan 2022 yılında iki tarafı büyük bir rekabet bekliyor, kazanan ise yeni teknolojileri bekleyen teknoloji ve oyun tutkunları olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD AM5 platformu DDR5 ve PCIe 5'i destekleyecek
İlginizi Çekebilir