AMD - Intel kavgasında söz avukatların

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
AMD - Intel kavgasında söz avukatların
AMD, gücünü kötüye kullandığı ve rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle rakibi ve dünyanın en büyük çip üreticisi Intel aleyhinde ABD’de mahkeme açmıştı. Mahkeme başlamadan önce iki devin avukatları bir araya gelerek, hukuk mücadelesine gerek olmadan neler yapılabileceğini tartışacaklar. İki şirketin avukatları Ağustos’un birinci haftası biraraya geliyor.

AMD, 48 sayfalık iddianamesinde Intel’in bilgisayar üreticilerine baskı uyguladığı, yasadışı tek taraflı satın alım anlaşmaları yaptığı, AMD ürünlerinin kullanılmaması için teşvik primi verdiği gibi savları öne sürmüştü. AMD, Intel’in rekabet kuralları dışında yöntemlerle sektörde tekelleşmeye çalıştığını savunuyor. Intel, daha önce de çeşitli stratejileri nedeniyle Japonya ve Avrupa’da da mahkemelik olmuş ve uyarılar almıştı.

Şimdiye dek büyük bilgisayar marketleri Best Buy ve Circuit City ile Sony, Sun Microsystems, Acer, Gateway, Lenovo, NEC ve Tech Data gibi dev bilgisayar üreticileri AMD’nin bilgi talebini kabul ettiklerini ve tanıklık edebileceklerini ifade etti. Bu şirketlerden hangilerinin Intel ile direkt işbirliği yaptığı açıklanmıyor.

Intel CEO’su Paul Otellini ise, şirketin mahkemede aklanacağını iddia etmişti. Intel’in 6 Eylül 2005’e iddianameye bir karşı görüş bildirmesi gerekiyor.

Kaynak: ntvmsnbc
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 10:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD - Intel kavgasında söz avukatların
İlginizi Çekebilir