AMD, PS5 ve XSX için işlemci yetiştiremeyecek

Merlinin Kazanı 28.01.2021 - 05:41
AMD'nin açıklamasına göre, artacak talep doğrultusunda yılın ikinci çeyreğine kadar yeni nesil konsollar PS5 ve XSX için işlemci sıkıntısı oluşacak.

Salı günü AMD'nin dördüncü çeyrek gelir açıklamaları sırasında genel yarı iletken endüstrisinin karşılaştığı arz kısıtlamalarının büyüklüğünü karakterize etmesi sorulan CEO Lisa Su, yılın ilk altı ayının ikinci yarısında işler toparlanmadan önce "bir miktar sıkışıklık" beklediğini söyledi.

AMD, PS5 ve XSX için işlemci yetiştiremeyecek

Lisa Su sözlerine şu şekilde devam etti: “Kesinlikle, 2020'deki yarı iletken ortamına baktığımda çok güçlüydü. Bu nedenle, işimizde ve bazı meslektaşlarımızda güçlü bir gelir artışı gördük. Genel talebin planlamamızı aştığını söylemek doğru olur ve sonuç olarak yılı bitirirken bazı arz kısıtlamalarımız oldu. Bunların öncelikle PC pazarında, PC pazarının alt sınırında ve oyun pazarlarında olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte, üretim ortaklarımızdan büyük destek aldığımızı düşünüyorum. Sektörün genel kapasite seviyelerini artırması gerekiyor ve bu nedenle yılın ilk yarısında bir miktar sıkışıklık görüyoruz, ancak ikinci yarısında ek kapasite var."

Sony ve Microsoft, Kasım ayı lansmanlarından bu yana PS5 ve Xbox Series X / S talebini karşılayamadı ve konsollar, perakendecilere her yeni stok sunulduğunda hızla tükeniyor. Kasım ayında Microsoft, Xbox Series X / S tedarik sıkıntısının en az Nisan 2021'e kadar devam etmesini beklediğini söyledi; bu durum, şirketin mali işler müdürü Amy Hood tarafından Salı günü sistemlerin kaydettiğini sunumu sırasında da tekrarladı.

AMD, PS5 ve XSX için işlemci yetiştiremeyecek

Yakın tarihli bir Xbox podcast'inde konuşan Xbox patronu Phil Spencer ise talebi karşılamak için üretimi hızlandırıp hızlandıramayacağını sormak için yonga üreticisi AMD ile iletişime geçtiğini açıkladı. "Bazı insanların 'neden daha fazlasını üretebilmek için bir sistem inşa etmedin?', 'Neden daha erken başlamadın?' şeklinde soruları olduğunu söyleyen Spencer şu açıklamayı da ekledi: "Bu konu sadece fizik ve mühendisliğe bağlı. Onları geride tutmuyoruz: olabildiğince hızlı inşa ediyoruz. Tüm montaj hatları ilerliyor. Geçen hafta AMD'de Lisa Su ile telefondaydım, 'nasıl daha fazlasını elde ederiz?' diye sordum. Yani sürekli üzerinde çalıştığımız bir şey. Ama sadece biz değiliz: oyun 2020'de gerçekten kendine geldi. Açıkçası, PlayStation 5 çok kısıtlı tedarikte. AMD ve Nvidia'nın ekran kartlarına baktığınızda … şu anda oyuna çok fazla ilgi var ve konsol satışları bunun bir göstergesi, oyun satışları bunun bir göstergesi ve donanımlar yetersiz. Ama elimizden geldiğince çok çalışıyoruz. Ekipler inanılmaz derecede adanmış ve biz daha fazlasını inşa etmek için çalışırken insanların sabrını takdir ediyorum."

Şirkete göre Sony, " tüm zamanların en büyük konsol lansmanının" keyfini çıkaran PS5 için "benzeri görülmemiş" tüketici talebini karşılamakta da mücadele etti.

Xbox Series X / S ve PS5 kıtlıkları, önemli fiyat artışlarında büyük miktarlarda çevrimiçi olarak yeniden satmadan önce, konsolları stoğa girdiklerinde otomatik olarak satın almak için yazılım kullanan gruplar tarafından daha da arttı.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2021 12:46
Bende ps5 almak için bekledim fakat sıkıldım birde hemen hemen her oyun PC de çıkıyor daha uyguna yola PC ile devam
Pa5 için ayırdığım parayla süper bir ekran kartı alıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 12:59
Fiyatlar beni ilgilendirmiyoda güç beni baya bi ilgilendiriyo yeni nesil konsollarıda gördükki sony ps4pro'ya ssd takarak ps5 diye yeni nesil tanıtıyo microsoft'ta one x'e ssd takmış oda yeni nesil diye series x'i çıkarmış yani aynı konsollara daha fazla para verme politikası
Hadi kolay gelsin....
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 17:51
sanırım arkadaş 1080p ekranda ps5 oynuyor.. Nasıl bir fark yok ? Yeni yeni ps5 oyun güncellemeleri gelmeye başladı youtube dan öyle güncellemeden kıyaslama yapanları mı dikkate alıyorsunuz ?
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 13:43
Ben böyle bi kapak görmedim bi insan bu kadar nokta atış yapabilirmi ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 28.01.2021 10:30
Yeni nesil konsol heyecanım kalmadı. Ps5 almaya niyetlendim, ülkemizdeki fırsatçı fiyatlardan sonra pc ile yola devam. Ps5 yerine Odyssey G7 ile akıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD, PS5 ve XSX için işlemci yetiştiremeyecek
İlginizi Çekebilir