AMD Ryzen PRO 7040 serisi mobil işlemcilerini duyurdu

Basın Bülteni 17.06.2023 - 16:09
Yeni AMD Ryzen PRO 7040 Serisi Mobil işlemciler "Zen 4" performansını Windows 11 iş dizüstü bilgisayarlarına getiriyor.

AMD, yeni Ryzen™ PRO 7040 Serisi Mobil işlemcilerini duyurarak, en gelişmiş ve güç tasarruflu x86 işlemcilerini Windows 11 dizüstü iş bilgisayarlarına ve mobil iş istasyonlarına getirdi.  Ryzen PRO 7040 Serisi işlemciler "Zen 4" mimarisi, AMD RDNA™ 3 entegre grafikler, AMD PRO teknolojileri ve belirli modellerde RyzenTM AI ile modern iş gücünün taleplerini karşılamak için özel olarak tasarlandı.

AMD ayrıca profesyonel masaüstü kullanıcıları için "Zen 4" ve AMD RDNA™ 2 entegre grafiklerin gücünü getiren Ryzen PRO 7000 Serisi işlemcileri de duyurdu.

AMD Ryzen PRO 7040 serisi mobil işlemciler duyuruldu

AMD Ticari İstemci ve İş İstasyonu Kıdemli Direktörü Matthew Unangst, "Ankete katılan BT yöneticilerinin yarısından fazlası (%52) yapay zeka iş yükleriyle başa çıkmak için gereken teknoloji altyapısına sahip olmadıklarını söylüyor. Yeni Ryzen PRO 7040 Serisi, günümüz iş gücünün ihtiyaçlarını karşılamak için inanılmaz performans ve pil ömrünü bir araya getirirken, aynı zamanda yapay zeka dönüşümünün taleplerini karşılamaya yardımcı olmak için belirli modellerde yeni bir özel yapay zeka motoru sunuyor." dedi.

AMD Ryzen PRO 7040 Serisi İşlemciler

Sektör lideri 4nm teknolojisi üzerine inşa edilen ve 8 adede kadar "Zen 4" çekirdeği ve RDNA™ 3 entegre grafiklere sahip AMD Ryzen PRO 7040 Serisi işlemciler, Ryzen 7 PRO 7840U işlemci ile x86 rakiplerine göre ortalama %17 performans artışı sunarak iş uygulamaları için mükemmel düzeyde performans ve verimlilik sağlar.  AMD Ryzen™ 7 PRO 7840U işlemci, Apple M2 Pro işlemciye kıyasla video konferans sırasında %18'e kadar daha yüksek CPU performansı ve %15'e kadar daha iyi pil ömrü sunar. 

Seçili AMD Ryzen PRO 7040 Serisi işlemciler, x86 işlemcide dünyanın ilk entegre yapay zeka motoru olan Ryzen AI özelliğine sahiptir.  Bu yapay zeka motoru, üstün yapay zeka deneyimleri sağlayarak iş dizüstü bilgisayarlarında devrim yaratıyor. Microsoft Teams ve diğer önde gelen video konferans uygulamaları gibi platformlarda sürükleyici iş birliği deneyimleri sunuyor.

AMD Ryzen PRO 7040 serisi mobil işlemciler

İleriye dönük olarak, yeni nesil iş birliği, oluşturma, üretkenlik, tahmine dayalı kullanıcı arayüzü ve yapay zeka destekli güvenlik özelliklerinde benzersiz avantajlar getirmesi bekleniyor. Ryzen AI, seçkin dizüstü bilgisayarları geleceğin iş dünyası için yapay zeka ile donatmaya yardımcı oluyor.

Günümüzün hibrit ve hareket halindeki iş gücü için mükemmel olan AMD Ryzen 7 PRO 7840U işlemci, Procyon Overall kıyaslamasını çalıştırırken ve aynı anda Microsoft Teams kullanırken rakiplerine kıyasla watt başına %29'a kadar daha iyi performans ile son teknoloji üretkenlik ve sanal iş birliği sağlıyor.  Ayrıca Microsoft Teams'de video konferans yaparken Ryzen PRO 7840U işlemci rakiplerine göre %70'e kadar daha uzun pil ömrü sunar.  

Masaüstü için AMD Ryzen PRO 7000 Serisi İşlemciler

Yeni Ryzen PRO 7000 Serisi işlemciler, profesyonel iş yükleri için lider performans sunmak üzere RDNA 2 mimarisi tabanlı entegre grafiklerle desteklenen 5,4 GHz'e kadar artırma frekansına sahip 12 adede kadar yüksek verimli "Zen4" çekirdeğe sahiptir - PCMark® 10 üretkenlik ve oluşturma iş yüklerinde rakiplerine göre Ryzen 5 PRO 7645 işlemcide %48'e varan artış dahil.  

AMD Soket AM5 platformu üzerine inşa edilen bu işlemciler, DDR5 bellek, PCIe® 5.0'a kadar depolama ve ultra hızlı WiFi® 6E gibi en yeni teknolojileri destekleyerek profesyonellere yeni bir yanıt verme, hız ve verimlilik düzeyi sunar. Kurumsal sınıf yönetilebilirlik ve güvenlik özellikleriyle donatılan PRO teknolojilerine sahip AMD Ryzen işlemciler, bilgisayarların güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olurken, güvenlik özellikleriyle de üretkenliği hızlandırır ve işbirliğini geliştirir.

AMD Ryzen PRO 7040 serisi mobil işlemciler

AMD PRO Teknolojileri

AMD PRO teknolojileri ile Ryzen PRO 7000 Serisindeki her işlemci, BT tarafından yönetilen iş ortamları için temel teknolojilerden oluşan bir paket sunar.

Günümüzün hibrit iş gücü düşünülerek tasarlanan bu yeni işlemciler, AMD Memory Guard, Secured-core PC ve Microsoft Pluton tarafından sağlanan çipten buluta güvenlik teknolojisi dahil olmak üzere kurumsal düzeyde çok katmanlı güvenlik özellikleri, basitleştirilmiş dağıtım ve yönetilebilirlik ile iş ve BT karar vericilerinin talep ettiği kalite güvencesini sağlar. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD Ryzen PRO 7040 serisi mobil işlemciler
İlginizi Çekebilir