Amerika'daki silahlı saldırılar oyun suçlamalarını gündeme getirdi

Ersin Kılıç 5.08.2019 - 12:14
İlk şüpheli tabi ki oyunlar oldu

Amerika Birleşik Devletleri bireysel silahlanmanın en yoğun olduğu ülkelerin başında geliyor. Ülkede malesef sık sık okullara, alışveriş merkezlerine ya da farklı kurumlara olan silahlı saldırıları görüyoruz. İşte bunun yeni örnekleri de geçtiğimiz günlerde yaşandı ve yapılan iki farklı saldırıda tam 29 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişinin yaralanmasına da sebep olan bu büyük saldırılar sonucu Amerika'da oyunlar bir kez daha gündeme gelirken Cumhuriyetçiler ve Demokratlar da karşı karşıya geldi.

Amerika'daki silahlı saldırılar oyun suçlamalarını gündeme getirdi

Bu büyük saldırılar sonrası dediğim gibi ilk şüpheli video oyunları oldu. Farklı televizyon kanallarına bağlanan siyasilerin hedefinde tabii ki video oyunları vardı. Kotaku'nun haberine göre Amerika Temsilciler Meclisi'nde görev alan Kevin McCarthy, saldırılardan sonra bağlandığı Fox News kanalında saldırıların nedeni olarak şiddet unsurları içeren video oyunlarını göstermiş. Konuyla ilgili konuşan McCarty "Bireyleri insanlıktan çıkaran, başkalarını vurma fikrini aşılayan video oyunlarının gelecek nesiller için sorun olacağının her zaman farkındaydım" açıklamasını yapmış. Yine aynı şekilde farklı kanallara bağlanan ve gündemine video oyunlarını alan birçok isim de bulunuyor.

Amerika'daki silahlı saldırılar oyun suçlamalarını gündeme getirdi

Bu isimlerin bazıları silah yasası hakkında konuşurken büyük bir çoğunluğu ise Trump'ın açıklamaları ve silah yasası hakkında ise bir açıklamaya yer vermeyişi eleştirileri de beraberinde getirmiş. Bu açıklamaları eleştirilerin odağında ise 21 yaşındaki saldırganın yapmış olduğu paylaşımlar var. Saldırganın daha önce Trump'ın yapmış olduğu açıklamaları hedefleyen paylaşımlara yer vermesine rağmen bunun gündeme gelmemesi karşıt görüşlü olanların ana odağı olmuş.

Tüm bu tartışmalar silahlandırma yasalarını, Trump'ın açıklamalarını ve tabii ki video oyunlarını daha uzun bir süre gündemde tutacağa benziyor. Silah alacakların geçmişinin daha sıkı bir şekilde araştırılmasına dair yapılan çalışmalar daha önce reddedilmişti. Saldırılar sonrası daha önce de gündeme gelen bu tasarı tekrar tartışılsa da Ulusal Silah Birliğinin seçim döneminde lobi faliyetleri için Trump'a 30 milyon dolarlık bir bağış yapmasının bu tasarı önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor. Tüm bu karmaşanın içerisine video oyunlarının eklenmesi ve en büyük suçlu olarak gösterilmesi ise gerçekten garip.

Diğer taraftan siyaset bilimcisi olan Brian Klass'ın yapmış olduğu bir istatistik ise işin özünü sanırım çok daha iyi anlatıyor. Brian Klass daha önce yapmış olduğu paylaşımda şu istatistikler ile birlikte şu sözlere yer vermiş;

Birleşik Krallık nüfusu: 65 milyon
Amerika nüfusu: 330 milyon (5 katı)

Birleşik Krallık oyun kazancı: 5 milyar dolar
Amerika oyun kazancı: 25 milyar dolar (5 katı)

Birleşik krallık silahlı ölümler (2017): 31
Amerika silahlı ölümler (2017) 14.542 (469 katı)

"Video oyunlarını suçlamayı bırakın geri zekalılar"

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 13:33
Amerikalılar da bizimkiler gibi diyorlar mıdır acaba: "Ay artık bu ülkede yaşamak istemiyorum, ay ömkönöm ölsö köçöp gödöcöm böşkö ölköyö, nöröyö gödöyör ölkömöz böylö"
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 21:37
Abi bilmiyorum okur musun ama ben söyleyim ne dediklerini. Hostum amerikaya ucus yapıyorum sureklı. Adamlar olanaklarının gayet farkında. Söylendikleri tek şey keşke amerika kendini egoist olarak tanıtmasaydı
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 14:04
Ne diyon olum sen manyakmısın ?
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 01:54
buradan oraya nasıl getirdin konuyu cidden aptalsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 15:40
Demek ki Dünya tarihin de çıkarılan tüm savaşlar da bilgisayar oyunları yüzünden çıkmış! Hayır bu suçlama yerine niye silah satışları serbest önce bunu açıklasın, dangozlar!
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 21:35
Güzel değindin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 14:43
Oyun sektörünü suçlamak silah sektöründen çok daha kolay çünkü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 13:49
İdam ederler ihtimalle, engel olmalıyız! Bize diyorlardı ya "idam kabul edilemez, endişeliyiz"falan. Kendilerine olunca karışan eden, ses çıkaran yok. İnsan hakları bilmem nesi help pls
Gizemli28
Gizemli28 6.08.2019 08:09
Onu AB diyor bize. AB ülkelerinde idam yok çünkü. ABD ab ülkesi değil li.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 15:44
Onu diyen AB. Bunlar ABD, biz de küçük ABD olmaya çalışıyoruz zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 19:37
Neden insanlar silahlanmayı değil de oyunları suçluyorlar. Mesela silahlanma yasak olsa, adam da gece gündüz oyun oynasa ve etkilense; istese bile adam vuramayacak.. niye ? Aman Allahım asrın sorusu olabilir bu, buna olimpiyatlar kupasının üzerine kaynak yapılmış nobel bile verseler azdır...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amerika'daki silahlı saldırılar oyun suçlamalarını gündeme getirdi
İlginizi Çekebilir