Amerikan Ordusu, Helikopter Eğitimi İçin Valve Index Başlığı Kullanıyor

Merlinin Kazanı 20.11.2020 - 00:12
Kratos Defence & Security Solution Inc, pilot eğitimi için Valve Index kulaklıklarına sahip bir helikopter savaş simülatörü oluşturdu.

Kratos Defence & Security Solution Inc tarafından geliştirilen Aircrew Combat Mission Training (ACMT) sistemi, askeri personele bir savaş helikopterinin nasıl çalıştırılacağını öğretmek için Valve Index başlığı kullanıyor.

Amerikan Ordusu, helikopter eğitimi için Valve Index başlığı kullanıyor

Askeri kuruluşlar için çözümler üreten Kratos Savunma ve Güvenlik Çözümleri A.Ş., bu hafta askerleri bir saldırı helikopterinde simüle edilmiş bir savaş deneyimine sokmak için sanal gerçekliği kullanan bir savaş helikopteri simülasyon eğitim sistemini ortaya çıkardı. Kratos'un ACMT çözümü, gerçek helikopterde bulacağınız anahtar ve düğmelerle birlikte bir helikopterin tüm bileşenlerini içeriyor. Ayrıca, pilot için bir, yardımcı pilot için bir ve kokpitin her iki tarafındaki nişancılar için de iki tane daha dahil olmak üzere tüm ekip için Valve Index VR kulaklıkları da bulunuyor.


Amerikan Ordusu, helikopter eğitimi için Valve Index başlığı kullanıyor

ACMT sistemi, kulaklıklarda görüntülenen sanal bir uçuş ve savaş deneyimi ile helikopterin gerçek donanımıyla eşleştirilen gerçek bir karma gerçeklik deneyimidir. Sistem, kursiyerlere koltuklar ve silahlar aracılığıyla kuvvet geri bildirimi veren ve bir rüzgar simülasyon sisteminden oluşan donanımı da içeriyor. Pilotlar bu sayede çok daha gerçekçi bir deneyim yaşıyorlar.

Kratos, müşterilerine kolay taşıma için tüm paketi bir nakliye konteyneri içine inşa edilmiş anahtar teslimi bir çözüm olarak bir araya getirmiş. Bu sistemler siviller için şimdilik mevcut değil, ancak bu kadar gelişmiş eğitim sistemlerinde VR teknolojisinin kullanıldığını görmek heyecan verici. Oyunların bir helikopter gövdesi gerektirmesi pek olası değil, ancak olsaydı bunun muhteşem bir deneyim yaşatıcağından eminiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 18:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amerikan Ordusu, Helikopter Eğitimi İçin Valve Index Başlığı Kullanıyor
İlginizi Çekebilir