Amerikan senatörden lootbox ve mikro ödeme atağı

Furkan Güler 9.05.2019 - 15:16
Amerika'da lootbox'lar ve mikro ödemeler yasaklanabilir

Geride bıraktığımız dönemlerde bazı Avrupa ülkeleri, lootbox ve mikro ödemelere savaş açmıştı. Bu öğelerin kumar değeri taşıdığı gerekçesiyle özellikle lotobox'ların yasaklanması istenmişti. Şimdi ise benzer bir hamle Kuzey Amerika'dan geldi. Amerikan senatör Josh Hawley, video oyunların küçük çocuklar tarafından oynandığını belirtirken, bu sebepten dolayı lootbox ve mikro ödeme gibi öğelerin yasaklanması gerektiğine inanıyor.

Amerikan senatörden lootbox ve mikro ödeme atağı

Oyun geliştiricilerin, oyunlarını geliştirirken bunun küçük çocuklar tarafından da oynanacağını hatırlaması gerektiğini belirten senatör, Activision'ın dağıtımını üstlendiği Candy Crush'tan örnekler verdi. Mikro ödemeler üzerinden yüzlerce dolarlık paket seçenekleri bulunan oyunda, oyuncuların ilgisini çekecek onlarca minik hediyeler (goodie) bulunuyor. Bu öğeleri pervasızca satın alan küçük çocukları korumak isteyen senatör, bir bağlamda lootbox ve mikro ödemelere savaş açmış durumda.

Avrupa ülkeleri ise EA Games'e karşı benzer bir tutumda birleşmişti. Son Battlefront oyunuyla gündeme gelen lootbox öğelerinin yasaklanmasını isteyen Birleşik Krallık Kumar Komisyonu'nun başkanı olan Neil McArthur, oyun merkezli yasa dışı kumar sitelerinin çoğunu kapattırmıştı.

Activision şimdilik durumla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne gibi değişiklikler göreceğiz?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 16:02
Çocuğu kartı çalıp nasıl bir harcama yaptıysa artık aklı başına gelmiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amerikan senatörden lootbox ve mikro ödeme atağı
İlginizi Çekebilir