Amerikan video oyun sektörü 2018 yılında rekor seviyeye ulaştı

Furkan Güler 23.01.2019 - 11:50
Video oyunlar yakın zamanda eğlence sektörüne yön verecek güçte olabilir.

Video oyun sektörünün en büyük pazarlarından bir tanesi olan Amerika, geride bıraktığımız sene rekor kırdı. ESA ve NPD araştırma gruplarının açıklamasına göre Amerikan video oyun sektörünün satışları geçtiğimiz seneye göre yüzde 18 yükseldi. Video oyunların temel alındığı satışların 43.4 milyar dolara yükseldiğini belirten yetkililer, 2019 yılında bu sayının daha da yükselmesini bekliyor. Video oyunların yanında oyuncu ekipmanlarının satışlarında da yüzde 15'lik bir artış yaşandığı söyleniyor.

Amerikan video oyun sektörü büyümeye devam ediyor

Geçtiğimiz sene çıkan Marvel's Spider Man, Red Dead Redemption 2, Call of Duty Black Ops 4 gibi yapımların bu rekoru kırmada büyük bir rolü olduğu tahmin ediliyor. 2018 yılına damgasını vuran oyunların geneli, geliştiricilerine büyük gelirler sağlamış durumda. Ayrıca bu karlı dönemin Nintendo'ya da oldukça yaradığı söyleniyor. Octopath Traveler ve NES Classic, Nintendo'nun kasalarını doldurmuş durumda.

Diğer bir yandan 2018 yılının oyunculuk açısından ülkemize de yarar sağladığını belirtelim. Büyük bir çoğunluğunu mobil oyunlar oluştursa da, Ticaret Bakanı'nın açıklamasına göre ülkemizin video oyun ihracatı 1 milyar dolara kadar yükseldi.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amerikan video oyun sektörü 2018 yılında rekor kırdı
İlginizi Çekebilir