1/2

Amnesia: A Machine For Pigs

Hakan Bozdemir 6.09.2013 - 15:32
Makinalar ve domuzlar!
2010 yılında Frictional Games tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Amnesia: The Dark Descent’in ikinci oyunu önümüzdeki günler de çıkışını yapacak. Amnesia: A Machine For Pigs adıyla duyurulan ve bambaşka bir hikayeyi kapsayan bu oyun ile birlikte yine uykularımız kaçacak gibi gözüküyor.

İlk oyunu her oyuncu mutlaka oynamıştır ya da oynamaya çalışmıştır. Bu yüzden türünü bilirler. Amnesia’da yaratıklara saldıramadığımızdan dolayı diğer korku oyunlarından daha korkunç olmuştur. Ben öyle düşünüyorum. İlk oyunda Daniel isminde bir karakteri yönetiyorduk ve oyun ilerledikçe geçmişimize dair gerçekleşen olayları öğrenirken içerisinde bulunduğumuz ortamdan da kurtulmaya çalışıyorduk. Bunu yaparken en çok zorlanılan tarafsa oyunun survival kısmıydı.

Amnesia: A Machine For Pigs
Elimizdeki kaynaklar oldukça sınırlıydı ve her an ışıksız kalabiliyorduk. Karakterimiz Daniel ise ışıksız bir ortamda kalınca yavaş yavaş kafayı yemeye başlıyordu. Bununla birlikte halüsilasyonlar görmeye başlıyordu ve işler daha da zorlaşıyordu. Şimdi ise Daniel adlı karakterimiz yerini Oswald Mandus’a bırakıyor. Hikaye farklı bir hikaye fakat geçtiği evren aynı evren. Böyle seçilmesi en uygun olanıydı zaten bence.

Amnesia: A Machine For Pigs
Oyuncular geçmişte gaz lambasıyla dolaşmaktan oldukça keyif almışlardı. Bunu bilen Frictional Games bu oyunda da bizlere gaz lambasına benzer bir araç veriyor. Gaz lambasının yerine el fenerinin gelmesi hiç de mantıklı olmazdı zaten. Şimdi gelelim Amnesia: A Machine For Pigs’in hikaye kısmına. Hikayemiz önceki oyunun 60 yıl sonrasında yer alıyor.

Karakterimiz ise zengin sanayici Oswald Mandus. Mandus kötü bir Meksika seferinden dönüyor. Karakterimiz hastalanıyor ve uykuya bırakıyor kendini. Rüyasında karanlık makinalar görüyor ve ardından uyanıyor. Uyandığında ise aylardır uyuduğunu farkediyor ve evin içerisinde garip bir şekilde makinaların çalışma sesini işitiyor.