Amnesia: The Dark Descent'in büyük başarısı

Murat Halilbeyoğlu 8.01.2011 - 13:22
Korku oyunu kendini çok sevdirmiş.
Frictional Games'in çıkarttığı korku oyunu Amnesia: The Dark Descent yapılan bir açıklamaya göre çıkış tarihi olan 2010 eylülünden bu yana 200.000'in üzerinde satış gerçekleştirmiş.

İsveçli firmanın yaptığı en son finansal açıklamada bu rakamın içerisinde online satışlar ve Rusya'daki perakende satışlar da bulunuyor.

Amnesia: The Dark Descent'in büyük başarısı
Firma kendi bloğunda konu ile ilgili "Bu çok büyük bir rakam ve bizim tahminimizin de üzerinde. Oyun çıkarken tahminimiz 100.000 civarındaydı, bunu ikiye katlamak ise mükemmel bir duygu. Üstelik şunu da belirtelim ki bu satışların çoğu indirimli satışlar. Hatta bazıları %75 indirimli, dolayısı ile toplam kazancımız düşünüldüğü kadar çok değil. Ancak yine de şu anda finansal olarak yeterli bir konumdayız. Günlük satışlar halen yüksek, ortalama 200'ün üzerinde. Dolayısı ile günlük masraflarımızı sadece bu satışlarla bile karşılayabilir ve diğer yerlerden elde ettiğimiz kazançlarımızı da yatırıma dönüştürebiliriz." dedi.

Frictional Games, Amnesia: The Dark Descent oyunu ile Independent Games Festival'de Seumas McNally Büyük Ödülü, Görsel Tasarımda Mükemmellik, Teknik Mükemmellik ve Ses Mükemmelliği dallarında aday gösterildi. Kazananlar San Fransisko'da 2 martta açıklanacak. Bakalım İsveç firması bu 4 adaylıktan kaç tanesi gerçeğe dönüştürecek.

    
 
Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 16:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amnesia: The Dark Descent'in büyük başarısı
İlginizi Çekebilir