Analiste göre yapımcılar toksik oyuncuları uzaklaştırmalı

Furkan Güler 26.07.2018 - 16:30
Var mı aramızda kötü huylu oyuncular?

Ünlü NPD analisti Mat Piscatella, bu kez oyuncuları bir kenara bırakıp geliştiricileri eleştirdi. Video oyunlarla ilgili tahminler yapan ve büyük çoğunlukta haklı çıkan Piscatella, geliştiricilerin toksik oyuncularla daha fazla ilgilenmesini istiyor. Çevrimiçi rekabet tabanlı oyunların başına bela olan ve oyunun topluluğunu kötü gösteren toksik oyuncular, Piscatella'ya göre geliştiriciler tarafından engellenmeli. Böylelikle ilgili oyuna yabancı olan yeni oyuncular, oyunun topluluğuna daha kısa sürede ısınabilir. Özellikle CS:GO, Dota 2, League of Legends, Rainbow Six Siege ve Overwatch gibi oyunların kötü topluluğunu yüzünden oyunu bırakan binlerce temiz oyuncu bulunuyor.

Toksik oyuncular için yeni çalışmalar yakında gelebilir

Dolaylı yoldan oyun satışlarına da etki eden toksik oyunculara önlem olarak Blizzard ve Ubisoft, elinden geldiğinde çözümler üretiyorlar. Ancak bu çözümler maalesef meseleyi kökten çözmek yerine, geçici bir şekilde üstünü kapatıyor. Oyuncuları cezanlandırarak bu meselenin önüne geçemeyen geliştiriciler ilerleyen dönemlerde neler yapacağını merak ediyoruz? Çünkü oyundan yasaklanmak oyuncuları artık korkutmadığından, geliştiricilerin yeni çözümler üretmesi gerekli. Overwatch'ta oyun içi ödül sistemini hayata geçiren Blizzard, bu konuda şimdilik en etkili çözümü ortaya koyan firma olmuş durumda.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 12:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2018 17:29
Ne yazık ki swbf 2 de istemeden sinirlenip ağır hakaret ettiğim oluyor. Lütfen sizde biraz doğru düzgün oynayın. Oyunda resmen akılsız dost akıllı düşmandan beter. Bu huyumu hiç sevmiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Analiste göre geliştiriciler toksik oyuncuları kapı dışarı etmeli
İlginizi Çekebilir