Android uygulama desteği, yakında Windows 11'e geliyor olabilir

Eren Eroğlu 4.09.2021 - 13:45
Windows 11 için Android uygulama desteği ertelenmişti; ancak Microsoft Store'da bu özellik için bir alt sistem tespit edildi.

Geçtiğimiz günlerde Windows 11'in 5 Ekim 2021'de çıkacağı resmi olarak duyurulmuştu. İçerisinde Android uygulamaları için destek barındırmadan piyasaya sürülecek olan işletim sistemi, Android desteğini yakın bir zamanda alabilir. Geçtiğimiz günlerde, Android desteği için Windows alt sisteminde tespit edilen bir liste, Microsoft Store'da gözüktü. Tespit edilen liste, henüz sadece bir liste olarak kalıyor ve test edilemiyor olsa da, Android desteğini yakın zamanda görebiliriz.

Android uygulama desteği, yakında Windows 11'e geliyor olabilir

Android desteği hakkında tespit edilen liste, 24 Haziran 2021'den beri bulunuyormuş. Liste, geçtiğimiz günlerde çeşitli basın siteleri tarafından keşfedilirken; desteğin, Xbox konsollara da geliyor olabileceği konuşuluyor. Android için Windows alt sistemi minimum sistem gereksinimleri ise; Windows 10 sürüm 22000.0 veya üstü ve Xbox One olarak verilmiş. Liste içerisinde yer alan Windows 10'un bir yazım hatası olduğu düşünülürken, 22000.0'ın Windows 11'e ait olduğundan bahsediliyor.

Android uygulama desteği, yakında Windows 11'e geliyor olabilir

Microsoft, herhangi bir şekilde Xbox konsollarına Android uygulamalarının geleceğinden bahsetmemişti. Sistem gereksinimleri içerisinde Xbox One'ı da barındırıyor olsa da, genel bakış bölümü yalnızca Android için Windows alt sistemini PC'de kullanılabilir olarak listeliyor. Android uygulamalarının Xbox konsollarına geleceğine ihtimal verilmiyorken, sistem gereksinimlerinde yazanların sadece ön ve tamamlanmamış bir listeden ibaret olduğu düşünülüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Android uygulama desteği, yakında Windows 11'e geliyor olabilir
İlginizi Çekebilir