Android'e mesajlaşma için yeni özellikler

Tunay Şahin 8.07.2023 - 10:08
Android telefonlara mesajlaşma için hareketli animasyonlar ve sildiğiniz metni geri almaya yarayan undo komutu geliyor.

Android telefonların kullandığı Gboard yeni özellikler ekliyor. @ynnadddanny'den gelen bir tweet'e göre, Google Mesajlar uygulamasına animasyonlu emoji gelecek. Aynı zamanda istemeden sildiğimiz ya da fikir değiştirdiğimiz zaman silinen içeriği geri getirebilmek için bir unda tuşu da Gboard'a ekleniyor.

Android Gboard yenileniyor

Tweet'teki videoya baktığınızda, mesaja animasyonlu emoji eklemek kesinlikle mesajlaşmayı renklendireceğini ve emoji kullanımına yeni bir boyut getireceğini fark edebilirsiniz.

Google'ın dediği gibi, "Messages by Google, SMS/MMS'ye geri dönüşle birlikte Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) üzerinden mesajlaşmaya yönelik resmi Google uygulamasıdır". Başka bir deyişle, RCS kullanan başka bir Android kullanıcısıyla sohbet ederken okundu bilgileri, yazım göstergeleri alacaksınız. RCS olmayan bir mesajlaşma uygulaması kullanan bir Android kullanıcısıyla veya bir iPhone kullanıcısıyla sohbet ediyorsanız, eski usul kullanıma devam edeceksiniz.

Android'e gelen ikinci özellik ise, Gboard sanal QWERTY uygulamasına gelen yeni bir özellik. Telegram'da yayınlanan bir video, Gboard kullanıcılarının Android'de silinen metni "geri alabileceklerini" gösteriyor. Gboard'un taşma menüsünde "geri al" düğmesi bulunmaktadır. Bu özelliğin Gboard kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Android telefonunuzda Gboard uygulaması yoksa bu bağlantıya basarak Google Play Store'dan alabilirsiniz.

Tweet dizisindeki diğer mesajlara bakarsanız videoyu izleyebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2023 08:04
Google önce şu bazı markalarda Google mesaj, arama, kişiler uygulamasını zorunlu hale getirmesin. Arkada google kişiler uygulamasında sim kart a kişi kaydetme yok. Telefona ve kendi mail üzerinden kaydediyor. Ayrıca kaydederken de sıkıntılı. Yazdığım isimleri kabul etmiyor. Saçma salak bir uygulama
Kalan Karakter: 300 Gönder
Android'e mesajlaşma için yeni özellikler
İlginizi Çekebilir