Angry Birds Go (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 26.12.2013 - 15:52
Kızgın kuşlar yarış pistinde
Mobil platforma çıkan puzzle oyunlar çoğu zaman tutmaz ve iyi rakamlar elde edemezdi. Fakat Angry Birds eğlenceli ve sevimli içeriği ile birlikte oyunculara kendini sevdirmeyi başarmıştı ve oyun dünyasında büyük bir başarı sağlamıştı. Çıkardıkları oyunlar zaman içerisinde gelişim gösteriyordu, firmaların da desteği ile daha da büyük bir hal alıyordu. Artık bir mobil oyun olmaktan çıkmış olan Angry Birds, her platformda adını duyurmayı ve başarılı olmayı başarmıştı. Kuşların sevimliliği evlerimize terlik, çorap, tişört vs. gibi eşyalar ile de yansımıştı. Şimdi ise o meşhur kuşlar yarış yapmak için hazır ola geçtiler.

Angry Birds Go (Mobil İnceleme)
Angry Birds’ün yapımcısı olan Rovio bulmaca türünden alacağını almış olsa gerek ki, karting oyun türüne yönelmiş durumda şimdi de. Angry Birds Go adı ile çıkmış olan yeni karting oyunumuz da kızgın kuşları yöneterek yarışlarda kendimizi kanıtlamaya çalışıyoruz. Farklı farklı yarış türlerinde rakiplerimizi yenerek altın kazanıyoruz ve aracımızı geliştirebiliyoruz. Zaten belirli bir süre sonra aracımızı zorunlu olarak geliştirmek zorunda kalıyoruz.

İlk önce kırmızı kuş ile başlayan yarış serüvenimiz, oyun içerisinde ilerledikçe farklı karakterlerin elinde hayat buluyor. Her kuşun yorulma seviyesi olduğundan dolayı birkaç yarış sonra diğer kuşları da kullanmamız yine geliştirme gibi zorunlu bırakılıyor. Yarışların türleri oldukça güzel olmasına rağmen, oynanış biraz yavan kalmış durumda. Şu sıralar oynamış olduğum Sonic & All-Stars Racing Transformed karting oyunundaki akıcılığı bu oyunda bulamadım diyebilirim. Araçlar pek fazla gelişmiş olmadığından dolayı drift yaparken oyuncuyu biraz zorlayabiliyor.

Oyun içerisindeki yarış modları beşe ayrılıyor: Klasik yarış, zamana karşı yarış, meyve yarışı, düello yarışı ve şampiyon yarışı. Klasik mod içerisinde normal bildiğimiz bir yarışı yaparken, zaman karşı yarış modunda biraz daha zorlanarak yarışı vaktinde bitirmeye uğraşıyoruz. Meyve yarışı modunda yolumuza çıkan meyveleri parçalayarak puanımızı kazanıyoruz ve yarış sonunda puanların toplamına göre yıldız elde ediyoruz. Düello yarışındaysa bir kişiye karşı kozlarımızı paylaşıyoruz ve son olarak şampiyonluk yarışında bir kızgın kuşu yenerek onu yarış klübümüze dahil ediyoruz.

Angry Birds Go (Mobil İnceleme)
Ücretsiz olduğundan dolayı mutlaka denemenizi öneriyorum diyebilirim. Diğer kart oyunlarındaki kadar zevkli bir oynanış tarzı olmasa bile içerisindeki modları görmek ve kızgın kuşların nasıl yarıştığını bilmek için oynanabilir durumda. Bölümlerin aşırı zor olmaması oldukça güzel bir durum. Tekrar tekrar aynı bölümde saatlerinizi harcamanıza gerek kalmıyor. Oyunun en sevdiğim tarafı ise araçları oldu. Araçların gayet komik ve yapıldığı malzemeler taş devrinden kalma. Bu yüzden çok hoşuma gittiler. Eminim sizler de seveceksinizdir.

Artılar:

Farklı bir Angry Birds deneyimi
Hoş sesler
Güzel görsel öğeler

Eksiler:

Drift yaparken çok zorlanmak

Puan:
75/100
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 16:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Angry Birds Go (Mobil İnceleme)
İlginizi Çekebilir